Dışişleri Bakanlığı'ndan ödül tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, “2023 Vclav Havel İnsan Hakları Ödülü’nün, Türkiye’de hakkında yargı tarafından hükmedilen kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan bir kişiye verilmiş olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 10.10.2023 00:42 GÜNCELLEME 10.10.2023 15:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “2023 Vclav Havel İnsan Hakları Ödülü’nün, ülkemizde hakkında yargı tarafından hükmedilen kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan bir kişiye verilmiş olması kabul edilemez.

Bu ödülün, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin rehberliğinde faaliyet göstermesi gereken Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) çatısı altında verilmesi, Avrupa Konseyi’nin insan hakları idealine yönelik müktesebatının ve bu ideal uğruna uzun yıllardır sarfedilen müşterek çabanın hiçe sayılması anlamına gelmektedir” denildi.

Açıklamada, “Ödülün, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan bir kişiye verilmesi hukukun siyasileştirilmesine yönelik girişimlerin bir uzantısıdır.
Ortak değerlerin korunmasına hizmet etmesi beklenen uluslararası kuruluşlar, bu tür siyasi gündem oluşturma arayışlarına alet edilmemelidir.

Yargı kararına saygısızlık oluşturan bu tasarrufla, AKPM’nin itibar ve inandırıcılığı ciddi şekilde zedelenmiştir” ifadeleri yer aldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Bir Dirhem Laf 6 ay önce Şikayet Et
    Çokta tınnnn... bu haber olmasa fare dağa küsmüşte dağın haberi olmamış olacaktı... kasımpaşa...
    Cevapla
  • hhüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Zaten ne bekliyordunuz ki
    Cevapla
  • Ali Cengiz 6 ay önce Şikayet Et
    Hırıstiyanların hedefi İslamı yeryüzünden kaldırmak değil mi ?Kurulan bütün kurumlar onların eseri.Oradan çıkan her karar her hareket bu hedefe yönelik.buna neden şaşırıyorsunuz.
    Cevapla
  • Cafer 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupa bizi bölüp parçalayacak içimizi karıştıracak herkese ödül verir.
    Cevapla
  • Burha 6 ay önce Şikayet Et
    Gavurlarin meclisinden,ermeni soykirimi kabul edildi.diye hep haber okuyiruz,Allah rizasi icinde bizim meclisimizdende batili ulkeler soykirim yapti diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den