Öğrenci velisi 3 öğretmene saldırdı

İstanbul Beylikdüzü'nde disiplinsiz davranışları nedeniyle kurula sevk edilen öğrencinin velisi, okula gelerek öğretmenlere saldırdı.

GİRİŞ 10.10.2023 21:25 GÜNCELLEME 11.10.2023 09:18
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Beylikdüzü'nde bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda iddiaya göre, birkaç öğrencinin disiplinsiz davranışı nedeniyle 5 Ekim Perşembe günü Davranışları Değerlendirme Kurulu toplandı.

Öğrencilere yaptırım uygulanma kararı verilen kurul toplantısının ardından okula gelen bir öğrencinin velisi ve yakınları öğretmenlere saldırdı.

Saldırı anında öğretmenler odasındaki eşyalarda zarar gördü. Olay sırasında okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenlerin paniği güvenlik kamerasına yansıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklama ile olaya ilişkin inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.

"OLAYIN KÖKENİNDE AKRAN ZORBALIĞI VAR"

Okul önünde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz, bu olayın kökeninde bir akran zorbalığı olduğunu ifade etti.

Sabaz, "5-6 öğrenci bir öğrenciye akran zorbalığı uyguluyorlar. Bunun üzerine öğretmen arkadaşlar toplanıyor ve bu öğrencilerle ilgili disiplin işlemi başlatıyorlar. Bu disiplin işlemi üzerinden giden gelen dedikodularla veli okulu basıyor, öğretmen odasına giriyor, odayı darmadağın ediyor. Devlet malına zarar veriyor, bilgisayarları, sandalyeleri, masaları dağıtıyor." dedi.

"ÖĞRETMENLER DARP RAPORU ALDI; TUTUKLAMA KARARI ALINMASI GEREKİYOR"

Sabaz, öğretmenlerinde darp raporu aldıklarını dile getirirken olayın hukuki ve adli takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Sabaz, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili mutlaka bir tutuklama kararı alınması gerekiyor. Bu kadar öğrencinin olduğu bir ortamda, gelip öğretmenlere yönelik bu şiddeti, saldırıyı yaptıktan sonra acaba kaç ay içerisinde öğretmen arkadaşlarımız psikolojisini düzeltecekler de bu çocuklara faydalı olacaklar? 3 öğretmen arkadaşımız mağdur oldu ve oda darmadağın. Daha önce de bu tarz şeyleri gördük ama bu kadar şiddetlisi doğrusu çok az. Artık bir şeyleri şiddetle çözme eğiliminden vazgeçmemiz gerekiyor. Bir gün hastanelerde, sağlık ocağında, bir gün okullarda, çocukların olduğu bir yerde bütün bu öğretmenlerin aylarca motivasyonlarını geri toplayamayacağız."

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Em.Öğretmen 6 ay önce Şikayet Et
    Orta okullar böyle de ya meslek liseleri. Allah hakkıyla görevini yapmaya çalışan öğretmen ve idarecilere sabır, kuvvet versin. Ben en verimli zamanımda emeklilik yılım dolar dolmaz emekli oldum. Severek zevk alarak yaptığım öğretmenliği bıraktım, hep bu dengesiz veliler ve onların sorumsuz aile kontrolu yetersiz öğrenciler yüzünden. Öğrenciler de kabahat bir ise velilerde üç-dört.
    Cevapla
  • gözdeee 6 ay önce Şikayet Et
    Gelip öğretmene saldıran Velinin çocuğu bundan sonra iflah olmaz.Ceza veren öğretmenlerin önünde çocuğa 2 tokat atsaydı o çocuk o zaman adam olurdu.
    Cevapla
  • safak 6 ay önce Şikayet Et
    Beyaz Kod öğretmenlere de verilmeli
    Cevapla
  • şenol 6 ay önce Şikayet Et
    ailecek hapise tıkılsınlar herkes rahatlasın. içerdekiler despot aileye gerekeni yaparlar zaten. orda terbiye olurlar
    Cevapla
  • yunus yıldırım 6 ay önce Şikayet Et
    bunlar ailecek eşkiya o çocuk şimdiden terör estiriyor büyüyünce allah muhafaza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!