Libya Ulusal Seçimler Komisyonu heyeti YSK'yi ziyaret etti

Libya Ulusal Seçimler Komisyonu Başkanı İmad es-Sayih ve beraberindeki heyet, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'i ziyaret etti.

Libya Ulusal Seçimler Komisyonu heyeti YSK'yi ziyaret etti
Libya Ulusal Seçimler Komisyonu heyeti YSK'yi ziyaret etti
GİRİŞ 12.10.2023 13:16 GÜNCELLEME 12.10.2023 13:16

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Yener, "Özellikle Cumhuriyet'imizin yüzüncü yılında Türkiye Cumhuriyeti'nde, mekan olarak ise başkent oluşunun yüzüncü yılında Ankara'da ağırlamak bizler için ayrı bir öneme sahiptir." diye konuştu.

İmad es-Sayih da Türkiye'deki son seçimlerde YSK'nin başarılı bir süreç yürüttüğünü, YSK'nin başarı öyküsünü deneyimlemek için bu ziyareti yaptıklarını bildirdi.

Libya'nın yakın zamanda kritik bir seçimden geçeceğini ve seçim sonucuyla Libya'nın istikrarının sağlanmış olacağının altını çizen İmad es-Sayih, şunları kaydetti:

"Tabii biz yaklaşan seçim sürecini iyi yönetebilmek için Türkiye'nin son seçimini yakından takip ettik ve başarılarınızı takdir ettik. Bu seçim sonucunda iyi bir demokrasi performansı göstermiş bulunmaktaydınız. Özellikle iletişim şekli bizim için önemliydi. Türkiye, seçim tarihi boyunca sadece sandıkla demokrasinin gerçekleştiğini kanıtlanmıştır. Gerçekten bu seçim herkesi etkilemiş durumda ve çok çekişmeli geçmiş olmasına rağmen herkes tarafından kabul edilmiş bir seçimdi."

Görüşmelerden çok mutlu olduğunu dile getiren İmad es-Sayih, Yener'e heyeti ağırladığı için teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak