Yargıtay 11. Ceza Dairesinde seçim 50 tur sonunda da sonuçlanmadı

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ali İhsan Öztekin'in görev süresinin dolmasının ardından yeni daire başkanı, seçimlerde 50 tur geride kalmasına rağmen seçilemedi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesinde seçim 50 tur sonunda da sonuçlanmadı
Yargıtay 11. Ceza Dairesinde seçim 50 tur sonunda da sonuçlanmadı
GİRİŞ 12.10.2023 14:09 GÜNCELLEME 12.10.2023 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ali İhsan Öztekin'in görev süresinin dolmasının ardından yeni daire başkanı, seçimlerde 50 tur geride kalmasına rağmen seçilemedi.

Öztekin'in 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay 11. Ceza Dairesinin yeni başkanını belirlemek için Anayasa'nın 154. maddesi uyarınca 13 Haziran'da seçimler yapılmaya başlandı.

Yargıtay'daki mevcut üye sayısı 352'nin yarısından bir fazlasının oyunu alması gereken daire başkanı adayları, bugüne kadar yapılan seçimlerin 50 turunda salt çoğunluğu elde edemedi.

Seçimlerin 50. turunda, başkan adayı olarak Yargıtay üyeleri Lütfi Aksoy, Hanefi Keskin ve Erol Güngör Yüksel yarıştı.

Yargıtay Kanunu'nun 31. maddesine göre, adaylardan birinin mevcut kadroya göre 177 olan salt çoğunluğun oyunu alana kadar seçimlere devam ediliyor.

Yargıtay Kanunu kapsamında, görev süresi dolan Yargıtay daire başkanı yeni başkan seçilene kadar görevini sürdürüyor.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, çocuğun soy bağını değiştirme, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'ndan kaynaklanan işler, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun gereğince açılan davaların temyiz incelemesi görevini yürütüyor.

BAŞKAN AKARCA, SEÇİM SİSTEMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ ÖNERMİŞTİ

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 1 Eylül'deki adli yıl açılış töreninde Yargıtay başkanlığı, başkanvekilliği ve daire başkanlığı seçimlerinin daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlayacak şekilde hukuki düzenleme yapılmasını istemişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Düşük oy alan adaylar elensin.Yüksek oy alan adaylar yarışsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!