Annesini öldüren 17 yaşındaki sanığın cezası belli oldu!

Samsun'da babasından boşanan annesi Zerrin Büyük'ü (49) öldürüp, erkek arkadaşı Bilgin İ.'yi (56) de ağır yaralanan A.A.Ö. (17), 3 farklı suçtan toplam 27 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Annesini öldüren 17 yaşındaki sanığın cezası belli oldu!
Annesini öldüren 17 yaşındaki sanığın cezası belli oldu!
GİRİŞ 13.10.2023 12:52 GÜNCELLEME 13.10.2023 12:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay, 5 Ocak'ta Canik ilçesi Tevfik İleri Ortaokulu'nda meydana geldi. Bir süre önce eşinden boşanan 3 çocuk annesi Zerrin Büyük, velayeti babalarında olan 2 çocuğunu görmek için okula gitti. Okul yönetimi de babaları Ali Ö.'yü telefonla arayıp, annelerinin çocukları görmek için geldiğini söyledi.

Durumdan haberdar olan büyük oğlu A.A.Ö., okula gidip annesi Zerrin Büyük'ü başından, yanındaki erkek arkadaşı Bilgin İ.'yi ise baş ve göğsünden tabancayla vurup ağır yaraladı. Zerrin Büyük hastanede hayatını kaybetti, şüpheli ile babası evlerinde yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen A.A.Ö. tutuklandı, baba Ali Ö. ise ev hapsine çarptırıldı.

Zerrin Büyük

BABA BERAAT ETTİ

Samsun 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah taşımak' suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık A.A.Ö., azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık Ali Ö. ile taraf avukatlar Cansu Muzaça ile Mücahit Köksal katıldı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. A.A.Ö., 'kasten öldürme' suçundan 19 yıl 2 ay, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 7 yıl 9 ay, 'ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplamda 27 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A.A.Ö.'ye ayrıca 600 lira da para cezası verildi. Baba Ali Ö. ise beraat etti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ömer faruk kara 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın DEVLET YETKİLİLERİ idam idam idam gelmezse bu işler bitmez.....
    Cevapla
  • Turk 6 ay önce Şikayet Et
    Bazen ceza vermek yerine bazı suçlar da dırek idam edeceksin
    Cevapla
  • Recep 6 ay önce Şikayet Et
    Kırk yaşına kalmadan çıkar bu seferde önüne çıkanı öldürür.. böyle adaletin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak