Sosyal medyada yayılan 'Filistinliler New York’ta yolları kapattı' videosu da yalan çıktı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından “Halid Meşal’in ‘cihad’ çağrısından sonra Filistinliler New York’ta yolları kapattı” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin doğru olmadığını bildirdi.

Sosyal medyada yayılan 'Filistinliler New York’ta yolları kapattı' videosu da yalan çıktı
Sosyal medyada yayılan 'Filistinliler New York’ta yolları kapattı' videosu da yalan çıktı
GİRİŞ 13.10.2023 17:51 GÜNCELLEME 13.10.2023 17:54

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından “Halid Meşal’in ‘cihad’ çağrısından sonra Filistinliler New York’ta yolları kapattı” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin doğru olmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“İddiaya konu görüntüler, geçtiğimiz günlerde Porto Riko bayrağı sallayan bir grubun Long Island Ekspres yolunu kapatarak trafik kurallarını ihlal ettiği anları göstermektedir. Görüntülerin iddia edildiği gibi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto edilmesiyle bir ilgisi bulunmamaktadır. Sosyal medyada farklı olayların görüntüleri üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara itibar edilmemelidir.”

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı