Abdurrahman Dilipak’ın yargılandığı davada karar

Yazdığı bir köşe yazısında Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) yönelik hakaret içerikli kelimeler kullandığı iddiasıyla yargılanan Abdurrahman Dilipak hakkında karar açıklandı.

GİRİŞ 13.10.2023 19:48 GÜNCELLEME 14.10.2023 12:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Mahkeme Dilipak’ın 42 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Yazar Abdurrahman Dilipak’ın 27 Temmuz 2020 tarihinde yazdığı bir köşe yazısında KADEM’e yönelik sözlerinden dolayı ‘hakaret’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılandığı davada karar açıklandı.



Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Abdurrahman Dilipak ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada son savunması sorulan Abdurrahman Dilipak “İddianamede KADEM ile ilgili somut bir suçlama yoktur. Bu nedenle itibarlarının toplumda zedelendiğini nasıl düşündüklerini anlayamıyorum. Adalet istiyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme, Dilipak'ın müştekilere karşı ‘hakaret’ suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 42 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Şikayetinden vazgeçen 3 mağdur yönünden ise davanın düşmesine hükmedildi.

İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, AK Parti Genel Başkanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneğinin de aralarında olduğu yöneticilerin Yeni Akit Gazetesinde 27 Temmuz 2020’de yayımlanan Abdurrahman Dilipak’ın “AKP’nin papatyaları” başlıklı köşe yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundukları ve soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. Dilipak’ın sözlerinin onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte olduğu belirtilen iddianamede, sanık Dilipak hakkında ‘zincirleme şekilde kişilerin siyasi, sosyal, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, yaymaya çalışmasından dolayı alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • sami 6 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların birbirini anlamaması çok kötü, Dilipak ın böyle bir ortamda Deli Dumrul u oynamasına gerek yoktu, bu tarafın kadınlarıda biraz kendilerine çeki düzen vermeli bence vesselam.....
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hepiniz adamı linç edin, İstanbul sözleşmesini savunan kademi eleştirdi diye birde assaydınız adamı, bu karar politik bir karar, adil bir karar değil, vicdanların kararı olamaz
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Yeren, eleştiren bazı yorumlara bakıyorum da şu hikayede geçen var ya hani müslümana hariç herkese helal, ne yazık ki biz kendi adamımızı bile en ufak şeyde satıyoruz. Hiç bir insan mükemmel değildir ayrıca olmak zorunda da değildir. İnsanlar hata yapar. Müslüman, dışta düşman çok, içte ararsan çok, aramazsan yok.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Şu zamanda bu kadar tehlikeli insan varken onları mı eleştiriyor bu ne iştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı