Gazeteci ve siyaset adamı Markar Esayan vefatının 3. yıl dönümünde anıldı

Vefatının yıl dönümünde AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ı, adaletle ilgili sözleriyle yad eden gazeteci Mehmet Çek, "Sevgili Yoldaşımız, Markar Esayan’ımızı kaybedişimizin 3. yıldönümünde özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci ve siyaset adamı Markar Esayan vefatının 3. yıl dönümünde anıldı
Gazeteci ve siyaset adamı Markar Esayan vefatının 3. yıl dönümünde anıldı
GİRİŞ 16.10.2023 21:03 GÜNCELLEME 16.10.2023 21:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gazeteci Mehmet Çek, 16 Ekim 2020'de mide rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci-siyasetçi Markar Esayan vefatının 3. yıl dönümünde andı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan gazeteci Mehmet Çek, Esayan'ın sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Şubat 2020'de AK Parti İstanbul Milletvekili Esayan'ı evinde ziyaret etmişti.

İşte Çek'in o paylaşımı:

"'Dünya adalet açlığı çekiyor. Ülkemize  küresel bir misyon yüklenmiştir. Bir ve beraber olduğumuzda sadece kendimiz için iyi bir şey yapmış olmayacak; dünya mazlumlarına da ümit olacağız..'

Sevgili Yoldaşımız, Markar Esayan’ımızı kaybedişimizin 3. yıldönümünde özlemle anıyoruz"

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

Babası Hristiyan Ermeni, annesi Müslüman Çerkes olan Markar Esayan 4 Şubat 1969'da İstanbul'da doğdu. İlköğretimi Özel Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Lisesi'nde bitirdi. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı.

1997 yılından itibaren aralıklarla yazdığı Agos gazetesinde 2001 yılından itibaren “Dar Kapı” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı. İstanbul Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPOT) tarafından "2013 Yılı Türkiye-Ermenistan Gazetecilik Ödülü"ne değer görüldü. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Hilal TV kanalında Hilal Kaplan ve Bekir Berat Özipek ile hazırladıkları "Gayriresmî" isimli tartışma programı, 2011 Yılı Medya Etik Ödülü'nü kazandı.

Taraf gazetesi yayın koordinatörlüğü ve aynı gazetede köşe yazarlığı görevinde bulunan Esayan, gazetede geçici olarak genel yayın yönetmenliği de yaptı. Ardından, kısa süreli olarak Akşam ve Star gazetelerinde ve serbestiyet.com sitesinde de yazıları yayınlandı. 21 Ağustos 2013 tarihinden 7 Mart 2016 tarihine kadar Yeni Şafak gazetesinde ve son olarak 10 Mart 2016 tarihinden 26 Eylül 2020 tarihine kadar ise Akşam gazetesinde köşe yazıları yayınlandı.

TBMM XXV, XXVI ve XXVII. Dönem İstanbul AK Parti milletvekili olup 2018 yılında TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmıştır.

Yeni Şafak gazetesinde 6 Temmuz 2015'te yayınlanan bir röportajda Markar Esayan şöyle demiştir:

"Herkesin bir alt kimliği var. Ben Hıristiyan bir Ermeniyim. Üst kimliğimiz ise Türkiyeliliktir. Bunları birbirinden ayıramazsınız. Vatanımı, komşularımı çok seviyorum. İyi ki bu ülkede doğmuşum, iyi ki Türkiyeliyim."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yerli ve milli bir insandı...Toprağı bol olsun...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adamı takip ederdim. Birçok Müslüman Türk ve Müslüman görünümlü Türkten daha fazla milli ve manevi değerlerimize sahip çıkardı. Rabbimden kendisine rahmet dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Asıl yorum adlı yorumc kardeşim ben sanmıyorum çünkü Ermenilerin Müslüman ve Türklere tahammülü olduğunu düşünmüyorum anın gerekeni yaparlar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • asıl yorum 6 ay önce Şikayet Et
    Acaba ermenistan da Türk milletvekili varmı? Yada müslüman bir siyasetçi. Bizde pkk yahudi hristiyan gavur ne varsa hepsi var!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta erkek öğrencilere peçe takıp etek giydirdiler! MEB soruşturma başlattı
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!