Son dakika: Türkiye'den kritik 'Gazze' açıklaması!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "Dün itibarı ile yaklaşık 700 kişi Gazze'den tahliye talebi iletti. Bunlardan 322 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Türkiye'den kritik 'Gazze' açıklaması!
Son dakika: Türkiye'den kritik 'Gazze' açıklaması!
GİRİŞ 19.10.2023 13:42 GÜNCELLEME 19.10.2023 13:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda bilgi veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, dün itibarıyla 700 kişinin Gazze'den tahliye talebi ilettiğini açıkladı.

Yıldız açıklamasında "Bunlardan 322'si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli. 55'i kurum personeli" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da geçtiğimiz haftalarda Mısır ziyareti sırasında gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında İsrail'deki tahliyelere ilişkin "Tahliyeler konusunda şimdilik şunu söyleyebilirim: Yine Mısır makamlarıyla ve İsrail makamlarıyla bu konuda yakın işbirliği içeresindeyiz. İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunlardan 30’unun tahliyesini başardık. Ama sınır kapısı kapalı olduğu için çalışmalarımız hali hazırda devam etmekte. Bunların listesi gerek İsrail tarafında, gerek Mısır tarafında ilgili makamlara verildi. Çalışmalarımız bu nokta da devam ediyor" demişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Yunus orhan 6 ay önce Şikayet Et
    Israili işgal edip Kudüsü almaliyız araplar Kudüse sahip çıkamıyor
    Cevapla
  • Yakup Yılmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Gazi halkı Türkiye halkının canı gönülden sever kaz demircisi bir an evvel Türkiye'ye iltihak etme yani Türkiye topraklarına katılma kararı almalı
    Cevapla
  • Muharrem Yıldız 6 ay önce Şikayet Et
    NATO elimizibağlıyor
    Cevapla
  • Yakup Yılmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Gazze özerk bölge Meclisi Türkiye etme kararı almalı ve gazze'yi Türkiye Cumhuriyeti toprağı ilan etmeli aynı 1938'de Hatay'ın yaptığı gibi
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Seyirci gibi bakiyoruz ne hamlesi korkuyoruz gercekler bu
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Valla bende aynısını sandım doğru söylemişsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!