Gaziantep'te dinamitle patlatılan bina yıkılmadı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde ağır hasar gören 6 katlı bina 2 kez denenmesine rağmen dinamitle yıkılmayınca, işlem ertelendi.

Gaziantep'te dinamitle patlatılan bina yıkılmadı
Gaziantep'te dinamitle patlatılan bina yıkılmadı
GİRİŞ 20.10.2023 10:54 GÜNCELLEME 20.10.2023 10:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ağır hasar gören binaların yıkımı devam ediyor. Hacı Ali Öztürk Mahallesi'ndeki 6 katlı, 36 daireden oluşan Beyaz Saray Apartmanı da depremde ağır hasar gördü. Yıkım kararı verilen ve boşaltılan binanın dün akşam saatlerinde, dinamit ile yıkımı için çalışma başlatıldı. Binanın ilk üç katına dinamit yerleştirildi. Bu sırada bölgede, AFAD, itfaiye, polis ve 112 Acil servis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Dinamitler, 2 kez denemeyle patlatıldı ancak bina yıkılmadı. Havanın kararması ile apartmanın yıkımı, başka bir tarihe ertelendi. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • İnşaat 6 ay önce Şikayet Et
    Sağlammış.
    Cevapla
  • Mmaslan 6 ay önce Şikayet Et
    Kesin dinamitten çalmışlardır. bina ağır hasarlı, zaten yıkılır, deyip dinamitin yarısını koymuşlardır. :)))
    Cevapla
  • REVAN 6 ay önce Şikayet Et
    Demekki sağlammış
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Demekki hatalı ağır hasar raporu vermişler.
    Cevapla
  • Bayırbucak 6 ay önce Şikayet Et
    Bina güçlendirilse bile değeri düşer kimse oturmaz satılmaz bina sağlam ama deprem geçirmiş.sıfırlanınca bina yeniden değerlenir yapım maliyeti deprem sonrası yapıldı diye üzerine konur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı