İsrail'e tepki gösterip Filistin'i savunmuştu! Fazıl Say'ın 4 konseri iptal edildi

Piyanist Fazıl Say, İsviçre'de vereceği konser programından İsrail'in Gazze'deki saldırıları hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı çıkartıldığını açıkladı. Ünlü piyanist Say, Avrupa'nın tutumuna çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 20.10.2023 23:07 GÜNCELLEME 21.10.2023 13:27
Bu Habere 358 Yorum Yapılmış

Ünlü Piyanist Fazıl Say, İsviçre'deki 4 konserinin iptal edildiğini, gerekçe olarak da İsrail-Filistin savaşı konusundaki fikirlerini gösterdiklerini açıkladı.

Fazıl Say, Filistinli sivillerin öldürülmesine karşı çıkmış, İsrail ve Netanyahu'ya çok sert tepki göstermişti. Fazıl Say ayrıca Başkan Erdoğan'ın sözlerini paylaşıp İsrail-Filistin savaşındaki yaklaşımını da desteklediğini duyurmuştu.



SAY'DAN AVRUPA'YA TEPKİ: GÜVENİM OLDUKÇA SARSILDI

Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı" ifadelerini kullandı.

Fazıl Say'ın açıklaması şu şekilde;

İsviçre'de, MİGROS firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde ben programdan çıkarıldım. Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır.

TÜM AÇIKLAMAM BARIŞ İÇİNDİ

23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern'deki bu konserlerde Birmingham Orkestrası ile beraber sahneye çıkmam, bu karar sebebi ile mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek isterim.

Ortadoğu krizi sürecinde; toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım. Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber yaratılmasından yana oldum.



'ERDOĞAN'IN YAKLAŞIMINI DESTEKLEDİM'

İsrail'e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Bu dertli konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur.

Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım.

Ve son olarak; Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşıda "sağduyulu ve barışçıl" buldum, destekledim. Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok.

'BU RAHATSIZ EDİCİ OLAY...'

Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmak istenmediği bir ortamdayız. Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı. Bunu belirtmek isterim. Her bireyin bir görüşü olmalıdır. Ve daha da mühimi; bu görüşler mesleki hayatımıza yansımamalıdır. Ben barıştan ve insanlıktan yanayım. Müziğimi de insanlara umut olmak için yapan biriyim.

SAY, BAŞKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ PAYLAŞMIŞTI

Usta piyanist, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." sözlerini paylaşarak, şunları kaydetmişti:

"Tamamen aynı fikirdeyim. Teşekkürler bu sağduyulu açıklama için. Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı. Netanyahu, savaş suçu, soykırım, katliamlar suçundan yargılanmalıdır. Filistinlilere özgürlük. İnsanlık için. Yeter artık bu vahşet."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 358
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Halâ: "Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça SARSILDI" diyor. "YIKILDI" demen için kaç yıl daha bekleyeceğiz acaba? Demeyeceksin! Seni iyi tanırız...
    Cevapla
  • Maraşli abdullah... 6 ay önce Şikayet Et
    Fazil say da dogru yolu buldu... Belediyeler uzerinden konserler ve organizasyonlar duzenlenerek, sanatini icra etmesi ve odullendirilmesi -maddi manevi- sart... Gerci buyuklerimiz varken bana laf soylemek dusmez ama...nacizane fikrim, lutfen maruz gorunuz...
    Cevapla
  • O k u r 6 ay önce Şikayet Et
    Elin zurnasını çalmakla olmuyor. Kendi zurnanı çalacaksın...
    Cevapla
  • Cafer 11 6 ay önce Şikayet Et
    Microsoft,siyonistlere mi hizmet ediyor?
    Cevapla
  • Erkan Korkmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece Microsoft mu
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Migrosun yaninda binlerce sirketler daha var.Aldiginiz mali inceleyin ben bunu senelerce yapiyorum.Neden AB,ABD mali ? neden mc donald köfte varken ? anormal olmalari lazim ayran yerine kola icenler.ANLAMAK ZOR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti