İstanbul barajları alarm veriyor: Son 10 yılın en düşük doluluk oranı

İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 20.36 olarak ölçüldü. Bu değer son 10 yılın en düşük değeri olarak kayıtlara geçti.

GİRİŞ 24.10.2023 10:41 GÜNCELLEME 24.10.2023 15:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul’da kurak geçen sonbahar aylarının ardından İstanbul barajları kritik seviye olan yüzde 20’ye geriledi.

İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 20.36 olarak açıklandı. Tam bir yıl önce barajlardaki doluluk oranı yüzde 40.84 olarak kayıtlara geçmişti. İstanbul’da bugün açıklanan doluluk oranının son 10 yılın en düşük doluluk oranı olduğu belirtildi. Büyük bir kuraklığın yaşandığı 2014 yılında bu değer yüzde 21.83 olarak ölçülmüştü.

6 BARAJ GÖLÜNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 10'UN ALTINA İNDİ

İstanbul’un barajlarında 6 barajda doluluk oranı yüzde 10’un altına düştü. İstanbul’un adeta kuruyan barajlarından Papuçdere’de doluluk oranı yüzde 3.51, Büyükçekmece Barajında ise yüzde 3.97 oldu. İstanbul’un en dolu barajı ise Melen’den getirilen suyla beslenen Ömerli Barajı oldu. Ömerli Barajında doluluk oranı yüzde 43.55 olarak ölçüldü.

İSTANBUL BARAJLARINDAKİ DOLULUK ORANLARI

İstanbul'a su sağlayan on barajdan en fazla doluluk oranına sahp baraj yüzde 43.55 doluluk oranıyla Ömerli Barajı oldu. Ömerli Barajını yüzde 31.62 ile Darlık barajı takip etti. Alibeyköy Barajı'nda doluluk oranı yüzde 22.2 olurken, Istrancalar'da doluluk oranı yüzde 21.86 olarak kayıtlara geçti. Elmalı barajında doluluk oranı yüzde 16.23 olarak ölçülürken, Terkos Barajı'nda doluluk oranı yüzde 9.77, Kazandere Barajı'nda yüzde 6.32, Sazlıdere'de yüzde 5.54, Büyükçekmece Barajı'nda yüzde 3.97 ve Pabuçdere Barajı'nda yüzde 3.51 olarak kayıtlara geçti. 

KAYNAK: DHA
Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • istanbullu 6 ay önce Şikayet Et
    seçime kadar ne var ne yok istanbulun yalancı imamı har vurup harman savuracak ardında koskoca bir enkaz bırakacak. herifin derdi başka. başımıza saranlar çok mutlu. susuzda yaşarız diyorlar. yeterki akp olmasın havasındalar. akparti yatırımlarıyla bu zamana kadar susuzluk yaşamadılar. susuzluk nedir bilmiyor ki yeni yetmeler. hele çöp dağlarını hiç bilmiyorlar.
    Cevapla
  • abdullah 23 6 ay önce Şikayet Et
    aynı günleri bizler nurettin sözenli yıllarda yaşadık ama chp yi tekrar istanbula başkan yaptık hayırlı olsun güle güle kullanalım. biz çocukluğumuzda yağmur duasına çıkardık ,sonra hemen yağmur yağardı.şimdi duası kabul olacak insan da kalmadı. biz ekremi hak ettik Allah da nasip etti.
    Cevapla
  • izmirli 6 ay önce Şikayet Et
    tayyip erdoğan belediye başkanı iken ıstıranca dağlarından suyu getirmişti. bu yönetim ne yapıyor. aah istanbul ah..
    Cevapla
  • pusula 6 ay önce Şikayet Et
    işte aynı erdoğan ın istanbul a ihanet ettik lafını duyman dileğiyle
    Cevapla
  • hebo 6 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu barajlara su pompalayan sistemleri çalıştırmıyor çünkü çevre illerden destek alıyordu barajlar araştırın bakın
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Herşey güzel olacakkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti