Zimmetine 5 milyon TL geçiren banka müdürüne 21 yıl hapis istemi

Eskişehir'de müşterilerden habersiz zimmetine 5 milyon lira geçiren bir bankanın şube müdürü Ayşe Pelin Ünder'in 21 yıl hapis cezası istendi.

Zimmetine 5 milyon TL geçiren banka müdürüne 21 yıl hapis istemi
Zimmetine 5 milyon TL geçiren banka müdürüne 21 yıl hapis istemi
GİRİŞ 24.10.2023 11:06 GÜNCELLEME 24.10.2023 11:06

Eskişehir’de, şube müdürü olarak çalıştığı bankada zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla tutuklanan Ayşe Pelin Üner’in (48), müşterilerinden habersiz 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem yaptığı ortaya çıktı. Soruşturma sürecinde zimmetine geçirdiği 5 milyon 331 bin lirayı bankaya geri ödeyen Üner hakkında hazırlanan iddianamede, zimmet suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eskişehir’de özel bir bankanın şube müdürlüğünü yapan Ayşe Pelin Üner, banka hesaplarında yapılan incelemenin ardından zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla ocak ayında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ünver, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘zimmet’ suçlamasıyla tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Üner’in işlem yaptığı tüm banka hesapları incelemeye alınırken, 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği, müşterilerin hesaplarında bilgi ve onayları olmaksızın toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği tespit edildi. Ayrıca soruşturma sürecinde Üner’in zimmetine geçirdiği tespit edilen 5 milyon 331 bin 852 lirayı da özel bankaya ödediği belirtildi.

ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİ UYGULANDI

Ayşe Pelin Üner hakkındaki soruşturma tamamlanırken, hazırlanan iddianameyle de Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Üner hakkında, zimmet suçundan 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, iddianamede, “Şüphelinin bu suretle zincirleme şekilde zimmet suçunu işlediği, dolandırıcılık suçunun maddi unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığı, şüphelinin odasından çıkan dekontlar üzerinde yapılan imza incelemesinde şüphelinin herhangi bir evraka sahte olarak imza attığına dair bir bulgu bulunmadığı, şüphelinin soruşturma aşamasında bankanın zararını giderdiği, bu nedenle şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği toplanan deliller ve tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır” denildi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"