Neşe öğretmen ve babası, şehadetlerinin 30. yılında anıldı

Diyarbakır’da henüz 25 günlük öğretmen iken PKK tarafından Babası Hasan Alten ile şehit edilen Tekirdağlı öğretmen Neşe Alten, mezarı başında anıldı.

Neşe öğretmen ve babası, şehadetlerinin 30. yılında anıldı
Neşe öğretmen ve babası, şehadetlerinin 30. yılında anıldı
GİRİŞ 26.10.2023 13:28 GÜNCELLEME 26.10.2023 13:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Babası ve kardeşinin mezarı başında açıklama yapan Mehmet Alten, “Yani duyduğum kadarıyla şehit olmasının sebebi bir poster” dedi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 1993 yılında henüz 25 günlük öğretmen olan Neşe Alten (21), yanında bulunan babası Hasan Alten ile şehit düşmüştü. Neşe öğretmen ve babası, şehit edilişinin 30. yıl dönümünde Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şehit öğretmen ve babasının mezarının hemen yanı başında geçen yıl bu tarihlerde vefat eden Neşe Alten’in annesi Nazife Alten’in de mezarı bulunuyor.

Anma törenine; Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem, Şehit Öğretmen Neşe Alten’in yakınlarının yanı sıra Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu yönetimi ve öğrencileri katıldı. Anma töreninde İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen İmam Hatip Öğrencileri, şehit öğretmen Neşe Alten ve babası Hasan Alten’in mezarları başında Kur’an-ı Kerim okudu. Daha sonra dualar okunarak şehit öğretmenin ve babasının mezarına karanfiller bırakıldı.

"BABA KIZ ŞEHİT VERDİK"

Kardeşi Şehit Öğretmen Neşe Alten ve babasının mezarı başında açıklamada bulunan Mehmet Alten, "1993'te baba kız şehit verdik. Bundan sonra inşallah bütün öğretmenlerimiz için sağlıklı, huzurlu, gülerek ömür boyu öğretmenlik yapmalarını temenni ederim. Bütün öğretmenlerimize sevgilerimi saygılarımı sunarım. Yani duyduğum kadarıyla şehit olmasının sebebi bir poster. O zaman Abdullah Öcalan’ın resmi varmış. Abdullah Öcalan’ın resmini çıkarıyor, Atatürk’ün resmini çerçeveleyip odasına asıyor. Zannedersem olay bundan kaynaklanıyor. Onlarla gurur duyuyorum. Huzur içerisinde uyusunlar" dedi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Yanlız Kurt 6 ay önce Şikayet Et
    Mekanları cennet olsun onları bu hayattan koparanlarda gün yüzü görmesin inşallah
    Cevapla
  • böyle 6 ay önce Şikayet Et
    alçaklar ve teröristler unutulur ve ahirette hesabını verir. şehitler unutulmaz ve değerleri Allah katındadır. Allah rahmet eylesin bütün şehitlere.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Allahım rahmet eylesin mekanı cennet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı