'Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi' iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bazı muhalif medya hesaplarının servis ettiği "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

'Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi' iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama
'Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi' iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama
GİRİŞ 26.10.2023 15:45 GÜNCELLEME 26.10.2023 16:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Başkanlığı tarafından kimi basın yayın organları ve sosyal medyada dolaşan "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedilerek yapılacak geniş kapsamlı etkinlikler bir bir paylaşıldı.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi" şeklindeki iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılının, "Türkiye Yüzyılı"na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan, "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi" şeklindeki iddialar asılsızdır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyecektir.

Türkiye'nin sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar birçok alanda ivmelenen başarısı duyurulacaktır.

Etkinlikler kapsamında, Türkiye'nin 100 yıldaki kazanımları teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı çeşitli dijital sergiler ve üç boyutlu gösterilerle anlatılacaktır. İstanbul Boğazı'nda 2023 drone ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecektir. Özel ışık gösterilerin yapılacağı tarihi mekanlarda 100. Yıl Marşı yankılanacaktır."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • İsmail yiğit 6 ay önce Şikayet Et
    Iptal diyen gazetelerin cezasinolmali, kimden duyup bu haberi habermis gibi yazabiliyorlar.Vamur at izi kalsin.
    Cevapla
  • Armina 6 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin 100 yılında Atatürk düşmanlarinin ve fondaşlarının hasetliginde cumhurbaşkanı reisle beraber 100 yılı çok güzel kutlayıp Cumhuriyete sahip çıkacağız.
    Cevapla
  • ekrem 6 ay önce Şikayet Et
    ana sermayeleri yalan talan tipik klasik chp algısı
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    hem saray bizi ilgilendirmez derler aşağılarlar hemde tören iptal diye yalan haber yaparlar madem saray sizi ilgilendirmiyor sizene münafıklar
    Cevapla
  • ahmet yılmaz sivas 6 ay önce Şikayet Et
    iptal etmişse cok dogru bir karar vermiş reisimmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak