Başkan Erdoğan'dan uçak gemisi müjdesi!

Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan100. Yıl Hitabı'nda, Türkiye'nin gücüne güç katacak uçak gemisi müjdesini verdi.

GİRİŞ 29.10.2023 20:36 GÜNCELLEME 29.10.2023 20:45
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19.23'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, uçak gemi sayısının 2'ye çıkarılacağını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında ''İspanyollarla tekrar bir anlaşma yapacak, bunun (TCG Anadolu) bir üst versiyonunu ülkemize kazandırmak suretiyle uçak gemilerimizi inşallah 2'ye çıkaracağız" ifadelerini kullandı.



TCG ANADOLU'NIN ÖZELLİKLERİ

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip.

Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken, SİHA'lar da konuşlanabiliyor. 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor.

TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekatı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek. 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor.

Askeri gemi, ağır ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç taşıyabilme özelliğine sahip.

TCG Anadolu, gemi yakıt ikmali yapmaksızın Türkiye'den Japonya'ya ya da Avusturalya'ya intikal edebiliyor.

TB3 ve Kızılelma da gemiyle buluşacak

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yepyeni teknoloji hamleleriyle girildiğini söyledi. Bayraktar TB3 ve Kızılelma için tarih verdi.

"2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3'ü gemide görev yapabilir hale gemi denemelerine başlamayı hedefliyoruz. 2025 yılında da teknolojik gelişim düzeyinden iyice emin olduktan sonra da 2025'te gemide denemelere başlamayı hedefliyoruz. 2024'te Kızılelma seri üretime girecek. 2025'te de inşallah gemi denemelerine başlamayı hedefliyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Ofli 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yemesin içmesin silah yapsın. Bugün Suriye Irak Libya yada Filistin içine düştükleri durumda değilsek , Türkiye nin güçlü olmasından , batının bizi gözüne kestirememesindendir. Bütün müslümanlara düşman olanların bize dost oldukları yanılgısına düşmeyin sakın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    çok güzel yorum
    Cevapla
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Hipersonik füzeleri hem uzay savunma uydularımızdan , hem denizaltılardan hem de okyanus ötesi askeri deniz üslerimizden fırlatabiliriz . Asgari Mach 10 hızında uçacağı için düşman unsurları kısa sürede yok edebilir .
    Cevapla
  • Kamil 6 ay önce Şikayet Et
    Uçak gemisinin pistini 6 ıncı Nesil İnsansız Jetlere göre tasarlamalıyız . Küpsat Uydular ile savunma ağı bağlantısı olmalıdır . Yanında eşlik eden Denizaltılar dan denizci subay ve donatı nakliyesini mümkün kılan bağlantı kapıları , vinç asansörler ve koridorlar oluşturulmalıdır . Plütonyum yakıtı ve füzeler , Denizaltıdan , Uçak gemisine aktarılabilmelidir .
    Cevapla
  • yolcu 6 ay önce Şikayet Et
    hacı ne diyon sen. gelecekten mi geldin gardaş
    Cevapla
  • N.zeki. 6 ay önce Şikayet Et
    Allaha sana sağlık versin başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • kimyacı 6 ay önce Şikayet Et
    gittikçe şunu daha iyi anlıyoruz: tek geçerli kanun: güç!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama