Jandarmadan kaçak alkol operasyonu: 7 gözaltı

İstanbul'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasaya kaçak içki sürmeye çalışanlara yönelik Esenyurt ve Pendik'te 2 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Jandarmadan kaçak alkol operasyonu: 7 gözaltı
Jandarmadan kaçak alkol operasyonu: 7 gözaltı
GİRİŞ 31.10.2023 11:27 GÜNCELLEME 31.10.2023 11:27

Operasyonlarda satışa hazır vaziyette çok sayıda alkol şişesi, 33 bin litre etil alkol, 2 bin litre içki aroması ele geçirilirken 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bazı kişilerin kaçak içki üretmek amacıyla imalathane kurduklarını, bu imalathanede ürettikleri içkileri otel, eğlence mekânı ve tekel bayisi gibi yerler aracılığıyla piyasaya sürecekleri bilgisini aldı. İhbarı değerlendiren ekipler konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin kurmuş oldukları paravan şirketler aracılığı ile piyasadan temin ettikleri etil alkolleri bir dizi işlemden geçirerek viski, rakı ve votka haline getirdikleri, hazırladıkları kaçak içkileri orijinal şişelerine koyup üzerine sahte bandrol yapıştırarak satışa sundukları tespit edildi.  

Piyasaya kaçak içki sürme hazırlığında olan şüphelilere yönelik, Esenyurt, Pendik ve Arnavuktöy'de bulunan 3 üretim yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda M.K., H.G., Ö.K., N.T., S.B. ve H.B.A. isimli 7 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda satışa hazır bin 500 şişe viski, bin 600 şişe votka, 6 bin litre ve şişelenmek için hazırlanmış rakı, 33 bin litre etil alkol, 2 bin litre içki aroması, 2 bin 500 sahte bandrol ve kaçak içki yapımında kullanılan damıtma kazanı, bidon ve alkol ölçüm cihazı gibi çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi. 



İmalathane olarak kullanılan mekanlarda inceleme yapan ekipler; şüphelilerin damıtma sistemlerini kullanarak metil alkolü etil alkole çevirdiklerini, elde ettikleri etil alkolü kullanılmış şişelere dezenfekte etmeden tekrar dolum yaptıklarını, piyasada bulunan orijinal şişe ve etiketlerin birebir aynısını yaparak satışa hazır hale getirdiklerini belirledi. Düzenlenen operasyonlarla piyasa değeri 15 milyon 362 bin 750 lira olan kaçak içkilerin piyasaya sürülmesi engellenirken, gözaltına alınan 7 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden M.K, Ö.K, H.B. tutuklandı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
AK Parti'de reform adımları