Sultanbeyli ve Pendik’te tefecilere operasyon: 11 kişi yakalandı

Sultanbeyli’de tefecilik yaparak borçlandırdıkları vatandaşların menkul ve gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyarak yağmalayan suç örgütüne yönelik 19 adreste yapılan operasyonlarda 11 kişi yakalandı.

Sultanbeyli ve Pendik’te tefecilere operasyon: 11 kişi yakalandı
Sultanbeyli ve Pendik’te tefecilere operasyon: 11 kişi yakalandı
GİRİŞ 01.11.2023 10:41 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sultanbeyli’de, kuyumcu ve galerici adı altında tefecilik yaparak yüksek faiz karşılığında borçlandırdıkları vatandaşların menkul ve gayrimenkullerine darp, cebir ve tehditle el koyarak yağmalayan Yaşar Ö. liderliğindeki suç örgütüne yönelik polis çalışma başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde toplam 19 adreste 31 Ekim 2023 günü yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.



Yapılan aramalarda, muhtelif çaplarda toplam 6 adet tabanca ve bu tabancalara ait 9 adet şarjör, 657 adet fişek, 1 adet suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca, 2 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 45 adet kartuş, tefecilik suçuna konu olabileceği değerlendirilen 2 adet 3 milyon TL değerinde çek, 4 milyon 555 bin 500 TL değerinde senet, 15 adet tapu, çok sayıda araç alım satım ve komisyon sözleşmesi ele geçirildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • ASLI 6 ay önce Şikayet Et
    Yav bu tefecilere insanlar kendi ayaklarıyla gitmiyor mu bu neyin isyanı ne bekliyordunuz Allah Allah gitmeyin tefeciye benim bilmediğim ne var tefeciler size gelip zorla para verip mi borçlandırıyor Allah Allah
    Cevapla
  • SUNGURLU 6 ay önce Şikayet Et
    çorum sungurluya.Yozgat sorguna da el atın
    Cevapla
  • Adalet 6 ay önce Şikayet Et
    Piyasa bu sırtlanlar ile dolu %30 aylık faizle para dağıtıyor kansızlar az mı yuva yıktılar ev arsa otomobile el koydular
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    yau Allah rızası içi şu trabzonda tefeci ve bilimum çeteler için bir operasyon yapın. sarallar çetesinin italya hatta kolombiyaya kaçtıklarını söylüyorlar.
    Cevapla
  • vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    helal olsun polisimize göz açtırmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor