Erdoğan imzaladı: Kritik atama ve kararlar Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete'de yayımlanan kritik atama kararıan göre; Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle getirildi. Diğer önemli birçok karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan imzaladı: Kritik atama ve kararlar Resmi Gazete'de!
Erdoğan imzaladı: Kritik atama ve kararlar Resmi Gazete'de!
GİRİŞ 02.11.2023 07:10 GÜNCELLEME 02.11.2023 07:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan karara göre Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı.

Rekabet Kurulu üyeliğine ise Berat Uzun atandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına, Artvin'de bir alanın riskli alan ilan edilmesi hakkındaki kararın kaldırılmasına, çeşitli üniversitelerde bazı enstitü ve fakültelerin kurulmasına, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatında bazı değişiklikler yapılmasına ve İstanbul'da iki özel endüstri bölgesi kurulmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Nevşehir'in de aralarında bulunduğu Türkiye'nin çeşitli illerinde bazı taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bir başka karara göre, Artvin'in Merkez ilçesindeki Çayağızı Mahallesi'nde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkındaki 19 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı.

ÜNİVERSİTELERDE YENİ FAKÜLTELER KURULDU

Cumhurbaşkanı kararıyla Samsun Üniversitesinde "Siyasi Bilgiler Fakültesi" ile "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" kuruldu.

Ayrıca, İstanbul Medeniyet Üniversitesinde "Kıraat ve Mushaf Araştırmaları Enstitüsü" ve Kafkas Üniversitesinde "Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi" kurulması kararlaştırıldı.

Kafkas Üniversitesinde Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun ve Samsun Üniversitesinde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin kapatılmasına karar verildi.

Bingöl Üniversitesinde Kıraat İlmi Enstitüsünün adı "Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü" olarak, Samsun Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi'nin adı da "Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı kararı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatına ilişkin Bakanlar Kurulu kararında değişikliğe gidildi.

İSTANBUL'DA İKİ ÖZEL ENDÜSTRİ GÖLGESİ

Cumhurbaşkanı kararına göre, Arnavutköy ilçesinde "Kuzey Marmara Özel Endüstri Bölgesi" ve "ASKOOP Özel Endüstri Bölgesi" kuruldu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    Diyecek bir şeyden başka birşey koymuyorsunuz. Allah (C.C.)
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kastamonu Ilsaglik muduru gorev suresi doldu simdi bir baskasi vekaleten yurutuyor onceki de 2 yil vekaleten yurutmusdu. Sonuc belli Kastamonu saglik sistemi kotu Il baskaninin keyfine birakmayin milleti birbirine kirdiriyor. Verdigi sozunde durmayinca Ak parti itibarini zedeliyor. Burayi neden gormezden geliyorsunuz. Size 2 saat uzaklikta
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Atamalara il başkanları mı karışıyor diyosun. Demek sizin liyakat anlayışınız buymuş.
    Cevapla
  • Sahipkıran 5 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Samsun üniversitesine, Mühendislik fakültesi olunca Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültesi, artık sıradan bir kişi dahi dekan olabilecek. Mühendislikten anlamayan olacak mühendislik dekanı!
    Cevapla
  • gariban 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım birde şu bağkur pirim işini çözsen ssk ile pirimi eşitlesen
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Birde yazmayı öğrensen de ne demek istediğini anlasak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!