İstanbul'da büyük operasyon 512 gözaltı! 41 ev sahibine ceza

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta düzenlenen “Kalkan” operasyonlarında 512 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İstanbul'da büyük operasyon 512 gözaltı! 41 ev sahibine ceza
İstanbul'da büyük operasyon 512 gözaltı! 41 ev sahibine ceza
GİRİŞ 02.11.2023 16:34 GÜNCELLEME 02.11.2023 17:26
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen “Kalkan” operasyonlarında 512 düzensiz göçmen yakalandı. ''Düzensiz göçmen olduğunu bildiği halde'' bu düzensiz göçmenlerden 318'ini evini kiraya veren 41 ev sahibine para cezası uygulandı.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce İstanbul Esenyurt ilçesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yabancı şahısların yoğun olarak bulunabileceği konutlarda, metruk binalarda, park bahçelerde, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı.

512 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

452 polis ve Göç Başkanlığımız ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların ülkemizde yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi. 512 düzensiz göçmenden 318’ i kalabalık biçimde yaşanan konutlarda yakalanmıştır.

EV SAHİPLERİNİN EVLERİ MÜHÜRLENDİ

Bu göçmenlerin kaçak göçmen olduğunu bildiği halde evlerini kiraya verdiği tespit edilen 41 ev sahibine para cezası uygulanmış ve evleri kapatılarak mühürlenmiştir.

Uygulama kapsamında Esenyurt’un çeşitli yerlerine 30 sabit noktada Mobil Göç Noktası kuruldu. Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamaları yapılan yabancılardan 512’sinin düzensiz göçmen oldukları tespit edildi. Düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatılmıştır. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • N.zeki. 5 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden sayın bakanım.
    Cevapla
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Gönderin bunlar bi işe yaramaz!
    Cevapla
  • Irbiham 5 ay önce Şikayet Et
    Sorun giriş kısmı bunlar nerden ülkeye giriyorlar hani Van sınırına duvar örülmüştu o duvar yıllardır neden yapılmıyor bıktık bunlardan yeter artık
    Cevapla
  • İsmail 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım allah ne muradın varsa versin umutsuzluğumuzu mutsuzluğumuzu çatesizsizliğimize bir umut oluyorsunuz allah razı olsun allah sizin gibi insanları başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • sabir 5 ay önce Şikayet Et
    sonuc ne sanki sınır dısi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi