Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'ya vatandaşlardan yoğun ilgi

Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu dün İstanbul'da bulunan Sarayburnu Limanı’na demirleyerek halk ziyaretine açıldı. Gemiyi gezen vatandaşlardan biri, "Sevincimden içimden ağlamak geliyor. İnanın o kadar mutluyum" dedi.

GİRİŞ 02.11.2023 19:58 GÜNCELLEME 02.11.2023 20:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında Sarayburnu Limanı'na demirleyen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu, 2 gün boyunca vatandaşlara ve öğrencilere ev sahipliği yaptı. 1 ve 2 Kasım tarihlerinde halk ziyaretine açık olan devasa gemiyi ilk gün 4 bin 445 kişi, son gün ise 6 bin 612 kişi ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu'yu görmek için limana gelenler güvenlik kontrolünün ardından saat 10.00'dan itibaren gemiye alındı.

Gruplar halinde gemiyi giriş yapan vatandaşlardan bazıları cep telefonuyla gezdikleri yerlerin görüntülerini çekti. Bazı ziyaretçiler ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

"GÖĞSÜMÜZÜ ÇOK KABARTTI"

Ziyaretçilerden Büşra Aktaş, TCG Anadolu gemisini çok beğendiğini, bundan dolayı göğsünün kabardığını ifade etti.

Bu geminin Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu dile getiren Aktaş, "Milli olması bize daha çok gurur verdi. Gücümüzün, kuvvetimizin ne kadar arttığını görüyoruz. Savunmayı bıraktık, artık taarruza geçtik. Taarruzun da ne kadar geliştiğini görüyoruz. Bu gemi göğsümüzü çok kabarttı, çok mutlu olduk. Allah razı olsun, devletimize zeval ziyan vermesin. Askerimize güç kuvvet versin." dedi.

Eşiyle ile birlikte Denizli'den İstanbul'a gelen Saliha Kul, TCG Anadolu'yu gezerken gurur duyduğunu belirtti.

"İÇİMDEN AĞLAMAK GELİYOR"

Çok mutlu ve huzurlu olduğunu anlatan Kul, "Sevincimden içimden ağlamak geliyor. İnanın o kadar mutluyum. Anlatılacak gibi değil." diye konuştu.

Eşi Adnan Kul ise TCG Anadolu gemisini çok beğendiğini dile getirdi.

Ailesiyle birlikte Sarayburnu Limanı'na gelen Süleyman Sarıkamış, gemide Türkiye'nin büyüklüğünü ve Türk milletinin güçlülüğünü gördüğünü aktardı.

Ziyaretçilerden Zübeyde Kaymak ise Türk vatanında böyle bir geminin olmasından gurur duyduklarını kaydetti.

Serpil Karahan da böyle büyük bir gururu gençlerin görmesi gerektiğini belirtti.

TCG Anadolu'yu 2 günde 11 bin 57 kişi ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği TCG Anadolu gemisi, saat 18.00'de ziyarete kapatıldı.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Fehmi Azak 6 ay önce Şikayet Et
    İzmire tekrar gelir inşallah
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Geldesen bunu içimizdeki devlet,milletdüşmanlarına anlat.Anlatsan anlamazlar.Bakarlar fakat kör oldukları için göremezler.Görselerde inanmazlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    gazzeye gonderelim
    Cevapla
  • Recep 6 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşlar Memnuda Nedense CHP Başta olmak Üzere Meral ve Partisi Hdp pek Memnun olmadılar. Aksine çok Üzüldüler. Sadece TCG Anadolu Gemisi de değil. Karadeniz Gazına TOOG a Milli olarak ne yaptıysak hepsine Çok Üzüldüler.
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Karadeniz e de bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı