Şahinbey Belediyesi'nden çiftçilere 10 bin kamyonluk destek

Çiftçilere 7 yıldır öneli destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi bugüne kadar Şahinbeyli çiftçilere 10.000 kamyonluk arpa, buğday, gübre, mısır ve mercimek gibi birçok destekte bulundu.

Şahinbey Belediyesi'nden çiftçilere 10 bin kamyonluk destek
Şahinbey Belediyesi'nden çiftçilere 10 bin kamyonluk destek
GİRİŞ 03.11.2023 18:53 GÜNCELLEME 03.11.2023 18:53

Çiftçilere 7 yıldır buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi bu yıl da arpa, buğday ve gübre tohumu dağıtımına Kapcağız Mahallesi’nde başladı. Şahinbey Belediyesi sertifikalı tohum ve kimyevi gübre desteği kapsamında 1.800 tona kadar arpa ve buğday tohumu ve 2.000 tona kadar kimyevi gübre dağıtımı gerçekleştirecek.

ÇOK GÜZEL BİR PROJE

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, çiftçinin emeğinin çok önemli olduğunu belirterek “Şahinbey Belediyesi tarafından halkta karşılığı olan çok güzel bir proje yapılmış. Bu toprakların ve çiftçilerimizin emeklerinin ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyorum. Yapılan bu proje için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu canı gönülden tebrik ediyorum. Yapılan bu hizmet temel belediyecilik hizmetleri gibi görünmeyebilir. Ancak Şahinbey Belediye Başkanımız yapılacak en kıymetli işlerden birini yapmış. Verilen bu ürünler memlekete rahmet olarak yağacak. Rabbim çiftçilerimizin emeklerini boşa çıkarmasın” dedi.

BAŞKANIMIZ ÇİFTÇİLERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ŞEYİ VERMİŞ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı “Göreve geldiğimiz günden bu yana Gaziantep aşkıyla çalışmaya devam ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana da Şahinbey için canla başla çalışan bir Belediye Başkanımız var. Bakanlık düzeyinde çiftçilerimize destek veriyor. Allah kendisinden razı olsun. Gübreden buğdaya, arpadan hayvan yemine, süt sağım makinalarından fidelere kadar Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu çiftçimizin ihtiyaç duyduğu her şeyi dağıtmış. Ayrıca vermiş olduğu canlı hayvanlarla hayvancılığı geliştirerek üretimi arttırıyor. Çiftçilerimize buradan İstanbul’a gidip gelinecek hatta birde Adana’ya gidip gelinecek kadar; 3.000 km’lik arazi yolu açmış Şahinbey Belediye Başkanımı bir kez daha tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece sizlerin her zaman yanında olup destek olacağız” dedi.

10.000 KAMYONLUK DESTEK SAĞLADIK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çiftçinin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek “Çiftçilerimize 2.000 ton gübre, 1.000 ton arpa, 800 ton da buğday olmak üzere toplamda 3.800 ton dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Tohumlarımız TİGEM'in sertifikalı tohumları. Çiftçilerimizin verimli ürün alması noktasında gerçekten önemli olduğunu düşünüyoruz. İlk buğday dağıtımı ile başladık ve daha sonra çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi geliştirerek desteklerimizi arttırdık. 33.500.000 adet fide dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun dışında hayvan yetiştiricilerimiz için hayvan yemi ve meralara 11 tane su kuyusu açtık. Köylerde hayvancılık yapmak isteyen ama durumunda olmayan vatandaşlarımıza 2 tane gebe inek veya 16 koyun 1 koç verdik. Sadece yem, buğday, arpa ve gübre dağıtımında verilen destek 7.300 kamyon yapıyor. Diğer verilen destekleri de kattığımızda çiftçimize yaklaşık 10.000 kamyon destek sağlamışız. Yani yapıyormuş gibi değil. Gerçekten çiftçiye destek oluyoruz ve bu desteklerin artarak devam edeceğini çiftçilerimize müjdeliyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL VERİMLER ELDE EDİLECEK

Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan ise çiftçilere önemli destekler sağlandığını ifade ederek “Çiftçilerimiz gece gündüz demeden üretim için çalışıyor. Bize düşen ise onlara destek çıkmak. Elimizden geldikçe Şahinbey’de dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde sulama projelerinin tamamını destekledik. Bununla birlikte her çiftçimize ekipman desteği sağlıyoruz. Bu bereketli toprakları bereketli ürünlerle buluşturduğumuzda çok güzel verimler elde edeceğiz. Şahinbey Belediyesi’nin ne yaptığını değil artık ne yapmadığını soralım diye düşünüyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız çiftçilerimize çizmesine kadar verdi. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel, meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki