Erdoğan’ın böyle bir açıklaması yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini, yapay zeka yolu ile kullanıp reklam içeren videoların gerçek dışı olduğu anlaşıldı.

Erdoğan’ın böyle bir açıklaması yok!
Erdoğan’ın böyle bir açıklaması yok!
GİRİŞ 04.11.2023 13:39 GÜNCELLEME 04.11.2023 14:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çeşitli internet mecralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi ile yapılan reklamlara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yalanlama geldi. Vatandaşların bu reklam içeren videolara itibar etmemeleri gerektiği belirtildi.

“RESMİ AÇIKLAMALAR DIŞINDAKİ İDDİLARA İTİBAR ETMEYİN”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada dijital platformlarda dolaşan reklamların doğru olmadığını ve resmi kaynaklar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi yönünde vatandaşları uyardı.

“Vatandaşlarımızın dijital platformlarda karşılaştığı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri reklamı" doğru değildir.

Sahte reklam filminde kullanılan görüntüler, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan TV kanalı PBS'ye 18 Eylül'de yaptığı açıklamalardan alınmıştır.

Dolandırıcılık maksadıyla, görüntülere Türkiye Petrolleri logosu eklenmiş, görüntülere eklenen ses yapay zeka ile üretilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüntülerdeki gibi bir açıklaması yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki iddialara itibar etmeyiniz”

Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • halıl 6 ay önce Şikayet Et
    Başkasınada aynı yapay zeka ıle yapılan sahtekarlıkları bulup bunu yapanlara en ağır ceza verılsın.. Devletımız bunu kım yaptıysa bulsun ağır Ceza versın..Reısımızi taklıt edıp yanıltıcı reklam yapanlar büyük ceza alsınlar..bulun gereğini yapın..Tv lerdede açıklama yapın..Halk bırşey bılmiyor..bilgılendırın..kanunları değiştırın..
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede suçun cezası caydırıcı olacağına teşvik edici. Suçların önüne bu kanunlarla geçilmez.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    basın cezayı yayından kaldırın başka işiniz ne.böyle binlerce sahte reklam ve haber var.
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Bu yapay zeka çok başımızı ağrıtacak duyduğumuza inanmak zor gelecek artık.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    milyonlarca insanların canı yansın kanun çıkarmayı düşünürsünüz bu güne kadar hep aynı oldu atı alan Üsküdarı geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı