Bill Gates: 'Yaşam şeklimizi tamamen değiştirecekler'

Bill Gates yapay zekanın, bilgisayarları kullanma şeklimizi sonsuza dek değiştirmeye hazırlandığını belirterek söz konusu teknolojinin yakın bir gelecekte hayatımızın her alanında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Bill Gates: 'Yaşam şeklimizi tamamen değiştirecekler'
Bill Gates: 'Yaşam şeklimizi tamamen değiştirecekler'
GİRİŞ 12.11.2023 20:23 GÜNCELLEME 12.11.2023 20:25
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bir blog yazısında Gates, yapay zekanın giderek yaygınlaştığı günümüzde geleceğe yönelik bazı tahminlerini paylaştı.

Bill Gates, ofiste çalışsın ya da çalışmasın herkesin 5 yıl içinde yapay zeka destekli bir kişisel asistana sahip olacağını öngörüyor: 'Yaşam şeklimizi tamamen değiştirecekler'

Gates'e göre önümüzdeki beş yıl içinde farklı görevler için farklı uygulamalar kullanmayacağız. Bunun yerine, telefonunuza veya bilgisayarınıza günlük dilde ne yapmak istediğinizi söyleyeceksiniz ve o da isteğinizi yerine getirebilecek.

HERKES YAPAY ZEKA DESTEKLİ KKİŞİSEL BİR ASİSTANA SAHİP OLABİLECEK

Gates, "Yakın gelecekte, çevrimiçi olan herkes, günümüz teknolojisinin çok ötesinde yapay zeka ile desteklenen kişisel bir asistana sahip olabilecek" diyor.

Gates, bir kişi olarak sizin hakkınızdaki bilgilerine dayanarak görevleri yerine getirebilecek olan yazılımı "ajan" olarak adlandırıyor.

"Aracılar sadece herkesin bilgisayarlarla etkileşim biçimini değiştirmekle kalmayacak. Aynı zamanda yazılım endüstrisini de altüst edecekler ve komutları yazmaktan simgelere dokunmaya geçtiğimizden beri bilgi işlemdeki en büyük devrimi gerçekleştirecekler" diyor Gates.

Acentelerin çalışmasının anahtarı, sizi bir kişi olarak tanıyabilmeleridir. Sizin hakkınızda ne kadar çok şey bilirlerse, ihtiyaçlarınızı o kadar çok tahmin edebilir ve size yardımcı olabilirler.

Bill Gates böyle tarif etti: 1980'den bu yana devrim niteliğindeki ilk teknoloji!

HAYATIMIZIN HER ALANINDA BÜYÜK BİR ROL OYNAYACAK

"Proaktifler siz istemeden önce önerilerde bulunabiliyorlar. Uygulamalar arasında görevleri yerine getirirler. Zaman içinde gelişirler çünkü faaliyetlerinizi hatırlarlar ve davranışlarınızdaki niyet ve kalıpları tanırlar.

Bu bilgilere dayanarak, ihtiyaç duyduğunuzu düşündükleri şeyleri sağlamayı teklif ederler, ancak nihai kararları her zaman siz verirsiniz."

Gates'in yazısı, yapay zekanın sağlık sektörünü, eğitimi, üretkenliği, eğlenceyi ve daha fazlasını nasıl dönüştüreceğini düşündüğü hakkında ayrıntılara giriyor. Nihayetinde, yapay zekanın hayatımızın her alanında büyük bir rol oynayacağını düşünüyor.

Gates, "Temsilciler neredeyse her türlü faaliyette ve yaşamın her alanında yardımcı olabilecekler. Bilgisayar sektöründe platformlardan, yani uygulamaların ve hizmetlerin üzerine inşa edildiği teknolojilerden bahsediyoruz. Android, iOS ve Windows birer platformdur. Temsilciler bir sonraki platform olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Yapaya Hayır 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam bunadı gitsin köşesine otursun yeter bir şey istemiyoruz ondan. Bu adamın dediği hiçbşey olmayacak teknolojik icatlar istemiyoruz artık.. Çöplüğe çevirdiler dünyayı. Almayın aldırmayın bu kadar basit.
    Cevapla
  • Erdal 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim gibi İslâm ile yonetılen ülkeler deki insanları kullanacaklar teknolojisi gelişmiş ülkelerde sefasını yaşayacak kimse farkında değil ama herşey değişiyor hemde çabuk değişiyor yetişmek çok zor
    Cevapla
  • Ffff 5 ay önce Şikayet Et
    İnternet ve akıllı telefon nasıl ki hayatımıza girdi ise yapay akıl da girecek. Başka alternatifimiz olmayacak.
    Cevapla
  • Yapaya Hayır 5 ay önce Şikayet Et
    Sürü anlayışında olmazsak kesinlikle olmayacak, ben dur demezsen sen dur demezsen olur. Ama ben DUR diyorum bu kadar cesurum, sen de dur de. Yapay zekâ, zekasızlıktır. İnsanın zekası var, gerek yok. Yapay zeka faciası yayilmayacak ellerinde kalacak. O kadar yatırımları Çöp olacak. Her şeyin fazlası zehirdir. Teknolojinin fazlası da zehir... Yapay zekaya hayır, kullanmayın
    Cevapla
  • Grcn 5 ay önce Şikayet Et
    Osmanli doneminde , avrupa teknoloji ckartip gelisirken.. osmanli gelismelere seytani yorum katarar gelisememis. Bunyan dolayi da gerilmeye baslamis. Olan teknolojileri ve olacak teknolojileri sanji seytanin bir urunuymus gigi bakmayin. Size bit teknolojiyi kendi zekanizla nasil kullanirsaniz o sekilde yol alirsiniz. Aynstayn atomu buldugunda bomba olsun site bulmadi.
    Cevapla
  • Bekir 5 ay önce Şikayet Et
    Bugun icinde bulundugun dünyayı begeniyorsan osmanliyi elestirmende haklisin. Ama o adamlar boyle rezil Günlerin gelecegini gordukleri icin teknolojiyi engellemeye calisti. Saygilar
    Cevapla
  • Anka 5 ay önce Şikayet Et
    Bill Gates itini de konusturuyorlar ya daha ne deyim corono zamanında adı çok geçti milyarlarca parayı cebe indirdiniz milletin kanını etmekten doymadınız gozunuzu toprak toprak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü