Elon Musk: Yapay zeka insanlığın yok olmasına yol açabilir!

X ve Tesla gibi şirketlerin patronu olan Elon Musk, “çevreci hareketlerin” programlaması durumunda yapay zekanın insanlığın yok olmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Elon Musk: Yapay zeka insanlığın yok olmasına yol açabilir!
Elon Musk: Yapay zeka insanlığın yok olmasına yol açabilir!
GİRİŞ 01.11.2023 15:25 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Komedyen Joe Rogan’ın podcastında konuşan Musk, bazı kişilerin teknolojiyi, gezegeni korumak için insanlığa son vermekte kullanabileceğini söyledi.

Musk bu açıklamayı İngiltere’de düzenlenecek yapay zeka zirvesi öncesi yaptı.

'İnsanlığı yok etme potansiyeline sahip!' Elon Musk, YZ hakkındaki planını açıkladı!"İnsanlığı yok etme potansiyeline sahip!" Elon Musk, YZ hakkındaki planını açıkladı!

Ancak birçok uzman bu tür uyarıların aşırı olduğu görüşünde.

Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı, Facebook ile Instagram’ın sahibi Meta’nın Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, gelecekte yapay zekanın neye benzeyebileceğine fazla odaklanılması nedeniyle, şu anki sorunların görmezden gelindiğini belirtti.

Clegg, “spekülatif ve bazen fütüristik tahminlerin, daha yakın vadeli sorunları gölgelemesine izin verilmemesi gerektiğini” söyledi.

Elon Musk ise çevreci hareketin “çok ileri gitmesi” nedeniyle bu açıklamayı yaptığını belirtti.

"YAPAY ZEKA YOK OLUŞÇULARLA PROGRAMLANIRSA BAŞLICA AMACI İNSANLIĞIN YOK OLUŞU OLACAK"

Musk “İnsanları kötü olduğunu düşünmeye başlarsanız, sonra varacağınız doğal sonuç ölmeleri gerektiği. Yapay zeka yok oluşçularca programlanırsa, başlıca fonksiyonu insanlığın yok oluşu olacak ve bunun kötü olduğunu bile düşünmeyecekler” dedi.

Musk’ın yapay zekanın tehditlerine dair yorumlarına katılan çok az kişi olsa da, bir çok insan potansiyel tehlikeleri konusunda hemfikir.

Zirve öncesi konuşan İngiltere’nin en büyük yapay zeka şirketlerinden Google Deepmind’ın kurucularından Demis Hassabis, Silikon Vadisi ile özdeşleşen “Hızla hareket et ve kuralları yık” anlayışından kaçınılması gerektiğini söyledi.

Hassabis, “Bu yaklaşım, dev şirketler kurmakta ve bizlere büyük hizmetler ve uygulamalar sunmakta çok başarılı oldu. Ama yapay zeka çok önemli. Yapay zeka sistemlerini anlamamız, güvenli ve sorumlu bir şekilde uygulamamızı sağlamak için yapılması gereken daha çok iş var” dedi.

İsrail her yolu deniyor! | Haber7.com

YAPAY ZEKANIN EN BÜYÜK RİSKLERİNDEN BİRİ: DEZENFORMASYON

Hassabis, yapay zekanın getirebileceği en büyük risklerden birinin dezenformasyon, deepfake ve kötücül aktörlerin teknolojiyi kasıtlı olarak kötüye kullanması olduğunu belirtti.

Bugün ve yarın dünya genelinden 100 lider, teknoloji patronları, akademisyenler ve yapay zeka araştırmacıları Bletchley Park’ta buluşacak. Bletchley Park, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi şifrelerini kırarak, zaferin kazanılmasına yardımcı olan bilim insanlarının çalıştığı yerdi.

Zirvede yapay zekanın, yeni ilaçlar keşfetmek, iklim değişikliğiyle mücadele gibi alanlardaki faydalarının nasıl kullanılabileceği ve risklerin nasıl azaltılabileceği ele alınacak.

KAYNAK: BBC NEWS | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • benim o 5 ay önce Şikayet Et
    inşallah bu kafirlerle cehennem dolarda az günahı olanlara biz gunahkarlara yer kalmazsa Allah cennetine koyar affedipte bizi
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu deccal de kendini Mesih sananlardan .Allaha haşa kafa tutanlarin yeri de ebedi cehennem olacak. kafirler için yaşasın cehennem..
    Cevapla
  • alp 5 ay önce Şikayet Et
    eee... bizden ne istiyorsun?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    adam doğru söylüyor. zaten insanlık bitti. birde yapay zeka yapay et çıkarsa sonra yapay kadın erkekten çıkar gerçek insan bulmakta zorluk çekilir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    yapay zeka nükleer silah da atabilir,sonra onun üzerine atılabilir.bunu mu demek istiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'