"İnsani" paylaşım rezil etti! İsrail her yolu deniyor!

İsrail, Gazze'deki insanlık dışı mücadelesine devam ederken kendi vahşetlerini yapay zeka ile gizleyip masum bir ülke portresi çizmeye çalışıyor. İsrail'in son oyununda yapay zekayı hastane saldırısını örtmek için kullandığı belirtildi.

GİRİŞ 31.10.2023 13:13 GÜNCELLEME 31.10.2023 17:07
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Orta Doğu'da İsrail ve Filistin arasında yaşanan yıkıcı savaşın ardından, dijital ortam yapay zeka yardımıyla oluşturulan bir dizi görüntü ve video ile dolup taştı. Bu fotoğraf ve videolardan bazılarının yapay zeka tarafından üretildiği hemen tespit edilebiliyor ancak birçoğunun sahte olduğu yapay zeka tespit yazılımı tarafından bile tespit edilemiyor.

Kargaşa oluşturan bu görüntülerden biri, çatışmanın ilk günlerinde ölen bir çocuğun yanmış cesedine aitti.

İlk başta pek çok kişi bu görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğunu düşündü, ancak uzmanlar daha sonra bunun muhtemelen sahte bir görüntü olmadığını söyledi.

Yapay zeka tarafından oluşturulan sahte israil kampları

İSRAİLLİLER YAPAY ZEKA İLE SAHTE SIĞINMA KAMPLARI OLUŞTURDU

Bununla birlikte, bir diğer sahte görüntü viral hale gelerek önemli bir kafa karışıklığına neden oldu ve yanlış bilgilendirme konusundaki endişeleri arttırdı. Bu resim, sözde yerinden edilmiş İsrailliler için sahilde kurulan İsrail kamplarına aitti.

Ancak görüntüyü inceleyen uzmanlar görüntünün sahte olduğunu ve bir difüzyon modeli algoritması kullanılarak oluşturulduğunu bildirdi. Görüntüde İsrail'in sözde yerinden edilen vatandaşları için yardım kampları kurup mağdur rolünü oynadığı görülüyor.

Fotoğraf birkaç X kullanıcısı tarafından yeniden paylaşıldı ve X'in topluluk notları olmadan platformda kalmaya devam ediyor.

BİNİN ÜZERİNDE FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜĞÜ HASTANE SALDIRISINI HAMAS'IN ÜZERİNE YIKMAK İSTEDİ

İsrail'in Gazze'deki Baptist Hastanesi'nde yaşanan katliamın sorumluluğunu üzerinden atmak amacıyla yayınladığı ses kaydı uzmanlar tarafından kuşkuyla karşılanırken, Tel Aviv'in savaş zamanlarında İsrail hükümeti tarafından kullanılan tipik propaganda ve dezenformasyon taktiklerine hız verdiği belirtiliyor.

Kendi ordusu olayın sorumlusu Netenyahu dedi.

Ordu, başlangıçta Hamas'ı suçladığı Gazze'deki patlamadan Filistin İslami Cihad (PIJ) grubu tarafından fırlatılan yanlış ateşlenmiş bir roketin sorumlu olduğunu iddia etmişti ve bununla ilgili ses kayıtları yayınlamıştı. Ancak İsrail'in kendi ordusundaki kişiler olaydan sorumlu olan kişinin tamamen birçok masum insanın katili olan Netanyahu olduğunu belirtti.

Hastane saldırısının hemen ardından İsrail hükümeti tarafından bir ses kaydı paylaşıldı. Filistin İslami Cihad PIJ'in potansiyel sorumluluğunun tartışıldığı iki Hamas ajanı arasındaki bir telefon görüşmesine ait olduğu iddia edilen İsrail kaydı kuşkuyla karşılandı.

İsrail ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada kayıttaki konuşmacıların "eski bir Hamas aktivisti" ve Gazze Şeridi sakini olduğunu söyledi.

SES KAYDININ YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULDUĞU KANITLANDI

İngiliz Channel 4 News Çarşamba günü yayınladığı bir haberde Hamas'ın kaydı "bariz bir uydurma" olarak değerlendirdiğini söyledi. Ayrıca israillilerin buna rağmen paylaşımı hala kaldırmayarak insanları yanıltmaya devam ettiği görüldü.

Ayrıca kayıtta PIJ için kullanılan isim konusunda şüphe uyandırdı. Gruptan "al-Jihad al-Islami" yani İslami Cihad olarak bahsediliyordu ancak Gazze'deki insanların bu ismi tam olarak kullanmadığını söyledi. Bunun yerine grubu sadece "el-Cihad" (Cihad) olarak adlandırıldığı belirtildi. Yani ses kaydının tamamen uydurma olduğu kanıtlanmıştı.

Ayrıca Hamas'ın son derece dikkatli olduğu ve konuşmalar sırasında amaçlarından bu kadar rahat bahsedemeyecekleri belirtildi.

Arama sırasında ajanlardan biri hastanenin yerini sorduğu ancak The New Arab'a konuşan Gazzeli gazeteci böyle bir sorunun sorulmasının mantık dışı olduğunu çünkü herkesin sağlık tesisinin adını ve yerini bildiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Mucore 5 ay önce Şikayet Et
    Bu zülüm 70 yıldır devam ediyor,müslüman ülkeler ne yapıyor,israille ticaret yapıp onu güçlendiren ülkelere ne demeli.islam işbirliği teşkilatı ne iş yapar,sadece kınama.Amerika ve israile beddua etmenin bir faydası yok,bunların anlayacağı tek şey güç.Uzaya gitmeye ne gerek var ,otur yerinde,üç ihlas bir fatiha oku diyenler,bilime tekniğe gerek yok diyen din soytarılarına ne diyeceksini
    Cevapla
  • Kaysi 5 ay önce Şikayet Et
    Onlar sivillere acimiyor siz ne bekliyorsunuz baslayin eserlerden tek tek çare ortasina asmaya .ayrim yapmadan tek tek asin
    Cevapla
  • kancikyahudiler 6 ay önce Şikayet Et
    ALLAH belanizi versin assagilik tiyatrocu yalanci düzenbaz israil
    Cevapla
  • Selami 6 ay önce Şikayet Et
    netanyahu beyni kurtlanmış bir zombidir. insanla ve insanlıkla alakası yoktur. küflenmiş tarih öncesi takıntıları, siyonizm ve netanyahu bu dünyayı daha fazla kokutmadan gömülmelidir
    Cevapla
  • vatandaş rıza 6 ay önce Şikayet Et
    israil bu iblisin çocukları her türlü oyunu rahatlıkla oynuyorlar fakat dünya bunları yemez artık iğrençlikte her yolu deniyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar!
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!