Akıllı telefonların yerini alacak: Fiyatı belli oldu!

Kısa bir süre içinde piyasaya sürülecek olan Humane'in yapay zeka destekli akıllı cihazı AI Pin, aylık 24 dolarlık abonelik ile 699 dolardan satılacağı belirtildi.

Akıllı telefonların yerini alacak: Fiyatı belli oldu!
Akıllı telefonların yerini alacak: Fiyatı belli oldu!
GİRİŞ 09.11.2023 10:28 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çarşamba günü yayınladığı haberde, lansmanla ilgili sızdırılan belgelere atıfta bulunarak, yaklaşık iki inçe iki inç boyutlarında giyilebilir ekransız bir cihaz olan kare şeklindeki Pin'in değiştirilebilen pillere sahip olacağını ve iki adet "pil güçlendirici" ile birlikte gönderileceğini bildirdi.

Belgelerin AI Pin'in esasen "ekranı olmayan 699 dolarlık giyilebilir bir akıllı telefon" olduğunu gösterdiğini yazdı.

Humane Pin AI

AYLIK 24 DOLARLIK BİR ABONELİK İLE HİZMETLERİ KULLANILABİLECEK

699 dolarlık pakette cihaz, şarj cihazı ve iki adet pil güçlendirici yer alıyor. The Verge'e göre, aylık 24 dolarlık abonelik bir telefon numarası, hücre verisi, bulut depolama ve pin'in yapay zeka modelleriyle sınırsız etkileşim sağlıyor.

Haber kaynağının bildirdiğine göre cihaz, T-Mobile'ın şebekesinde çalışan bir kablosuz hizmet kullanıyor.

The Verge'ün belgelere dayandırdığı haberine göre, çeviri hizmetleri, müzik akışı, e-posta gelen kutusu özetleri ve kullanıcı gibi ses çıkaran mesajlar yazma gibi bir dizi başka özellik de Perşembe günü tanıtılacak.

Humane Pin AI

YAPAY ZEKALI PİN'İN AKILLI TELEFONLARIN YERİNE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

Humane'in kurucuları, eski Apple tasarımcıları Imran Chaudhri ve Bethany Bongiorno, AI Pin'lerini tipik akıllı telefon ve teknoloji bağımlılığının ötesine geçen bir dünyaya doğru ilk adım olarak görüyorlar.

The Information'dan Julia Black'in haberine göre, şirket ekibindeki pek çok kişi "çalışanların neredeyse yarısı" eski Apple çalışanları.

Bağımsız cihazları OpenAI'nin GPT-4 "dünyayı büyüleyen sohbet tabanlı yapay zekanın mevcut en son sürümü" üzerinde çalışıyor ve kullanıcıların ses kontrolü kullanarak Pin ile etkileşime girmesi bekleniyor.

Amaç, göğsünüzde yerleşik hoparlörleri aracılığıyla sizinle bir insan gibi konuşabilen bir yapay zeka asistanına sahip olmak. The Verge'e göre Pin, Bluetooth kulaklıklara da bağlanabiliyor.

Humane Pin AI

KAMERASIYLA ETRAFI İZLEYEREK SİZLERE BİLGİ SUNACAK

Hareket sensörleri ve cihaza yerleştirilmiş bir kamera Pin'in çevresini kaydetmesini sağlıyor. Humane, yapay zeka-kamera kombinasyonunun asistanın çevrenizi gözlemlemesine ve size ilgili bilgileri vermesine olanak sağlamasını umuyor.

Nisan ayındaki bir TED konuşmasında Chaudhri, YZ Pin'e bir Milky Bar göstererek şekeri yiyip yiyemeyeceğini sordu.

Humane Pin AI

Yapay zeka ise;

"Milky Bar kakao yağı içerir. İntoleransınız göz önüne alındığında, bundan kaçınmak isteyebilirsiniz." şeklinde açıklama yaptı.

Bu cevabı üzerine Chaudhri, "yapay zekam benim için neyin en iyi olduğunu biliyor. Ama kontrol tamamen bende." diyerek cihazın önemli bir rol oynadığını vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Uğur 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanları robotlastirmak başka bir şey değil
    Cevapla
  • Alper 5 ay önce Şikayet Et
    Gittiğiniz her yeri görüntüleyip siz ve yaşam alanlarınız hakkında tüm bilgileri öğrenelim, sizede göstermelik bir iki bilgi sunalım demişler ve bu takip cihazını tasarlamışlar. Çok zekice ismide tasma olabilir
    Cevapla
  • Hamza 5 ay önce Şikayet Et
    Aynı düşüncedeyim
    Cevapla
  • Abibensuriiii 5 ay önce Şikayet Et
    Vaybe vayyyy aman aman nerelere geldik beaaa
    Cevapla
  • Seeeeeekkkkkeee 5 ay önce Şikayet Et
    bence tutmaz
    Cevapla
  • hıdır diker 5 ay önce Şikayet Et
    güzel bir şey ama palı ve her ay abone parası pahalı herkes alamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar