Bill Gates açıkladı: Haftada üç gün çalışabiliriz... Peki nasıl?

Bill Gates, 'makinelerin tüm yiyecekleri ve diğer şeyleri yapabileceği' 3 günlük bir çalışma haftasının kötü bir fikir olmadığını söyledi.

Bill Gates açıkladı: Haftada üç gün çalışabiliriz... Peki nasıl?
Bill Gates açıkladı: Haftada üç gün çalışabiliriz... Peki nasıl?
GİRİŞ 23.11.2023 09:22 GÜNCELLEME 23.11.2023 09:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bill Gates'e göre teknoloji insanların yerini alamayabilir, ancak 3 günlük bir çalışma haftasını mümkün kılabilir.

Milyarder, Salı günü yayınlanan "What Now?" podcast'inde Trevor Noah'a katıldı. Noah, yapay zekanın istihdam üzerindeki tehdidini sorduğunda Gates, bir gün insanların "bu kadar çok çalışmak zorunda kalmayacağı" bir zamanın gelebileceğini söyledi.

Gates, "Sonunda haftada sadece üç gün çalışmanız gereken bir topluma ulaşırsanız, bu muhtemelen sorun olmayacaktır" dedi.

İNSANLARIN HAFTADA BEŞ GÜNDEN FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDA OLMADIĞI BİR DÜNYA...

"Makinelerin tüm yiyecek ve eşyaları yapabildiği" ve insanların geçimlerini sağlamak için haftada beş günden fazla çalışmak zorunda kalmadığı bir dünya olabilir.

Yapay zeka bazı olumlu değişimleri beraberinde getirebilecek olsa da, Gates daha önce yapay zekanın yanlış kullanılması halinde ortaya çıkabilecek riskleri kabul etmişti. Temmuz ayında yapay zekanın potansiyel etkileri hakkında 3.000 kelimelik bir blog yazısı yayınladı.

Gates o zamanlarda "Yapay zekanın etkisinin Sanayi Devrimi kadar dramatik olacağını düşünmüyorum, ancak kesinlikle PC'nin piyasaya sürülmesi kadar büyük olacak. Kelime işlem uygulamaları ofis işlerini ortadan kaldırmadı ama sonsuza kadar değiştirdi. İşverenler ve çalışanlar uyum sağlamak zorundaydı ve sağladılar." demişti.

BİLL GATES GİBİ DÜŞÜNEN BAŞKALARI DA VAR

Ve Gates, daha kısa bir çalışma haftası öngören tek iş dünyası devi değil. JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, yeni nesil çalışanların yapay zeka nedeniyle yalnızca 3,5 günlük bir çalışma haftasına sahip olacağını söyledi.

Dimon Ekim ayında Bloomberg'e verdiği demeçte, "Çocuklarınız 100 yaşına kadar yaşayacak ve teknoloji sayesinde kanser olmayacak ve muhtemelen haftada üç buçuk gün çalışıyor olacaklar" dedi.

Gates bir zamanlar uykuyu tembellik olarak görüyordu ve Noah'a 18 yaşından 40 yaşına kadar hayatının Microsoft'tan ibaret olduğunu söylemişti. Şimdi ise "hayatın amacının sadece iş yapmak olmadığını" düşünüyor.

ABD'deki ve yurtdışındaki şirketler dört günlük çalışma haftasının etkinliğini test ediyor. Bazıları iş-yaşam dengesi ve verimliliğin arttığına dair olumlu raporlar vermiştir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Reis 5 ay önce Şikayet Et
    3 gün olması diye insanları fazla öldürmek istiyor
    Cevapla
  • Aytek 5 ay önce Şikayet Et
    Sonra bu kadar insana ne gerek var deyip bı virüs çıkar hepsini öldür de mi adiler sizi. Yaşasın mutlu azınlık ondan sonra hee.
    Cevapla
  • e.KAYMAKÇI 5 ay önce Şikayet Et
    dünya bu Siyonistler yüzünden neler çekiyor ki neler korona da dahil orta doğu dahil şimdide üç gün çalıştır sonra makineler yedi gün çalışsın insanlar işsiz ac kalsın sen mutlu ol emelinize kavuşun Siyonistler.
    Cevapla
  • Misafir1 5 ay önce Şikayet Et
    Adam iyice kendini siyonizme verdi. Is para pul geri planda kaldi artik. Onun icin dn buyuk amac dunya nufusunun azaltilmasidir. Ruhunu seytana satmistir. Artik onun icin para pulun da onemi kalmamistir.
    Cevapla
  • orhan 5 ay önce Şikayet Et
    Biri bunu oldursun dunya bir nebze nefes alacak sonra birkac kisi daha var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti