Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şahin, boykot kararını açıkladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren işletmelerde İsrail menşeili ürünlerin satışının yapılmaması kararı alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "Bu zulme dur diyelim" diyerek boykotu duyurdu.

GİRİŞ 04.11.2023 18:38 GÜNCELLEME 04.11.2023 18:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail’in, Filistin’e yönelik yaklaşık 1 aydır devam eden bombardımanı nedeniyle dünyanın birçok yerinden yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmazken, Gaziantep Büyükşehir de İsrail’e karşı tepkisini gösterdi.

Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, İsrail’in saldırılarını boykot etmek için başta Merkez Mutfak Sanatları Merkezi (MSM), Erikçe MSM, Udma Peynir Müzesi, Rayiha Baharat Müzesi ve belediyeye bağlı tüm sosyal tesislerde İsrail’in gıda ürünlerinin satışı durduruldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararı duyurması üzerine sosyal mecralardan gelen destek de gecikmedi. Bu bağlamda birçok vatandaş, Gaziantep Büyükşehir’in İsrail’e karşı tutumunu diğer belediyelerinde göstermesi gerektiğini savundu, çağrıda bulundu.

FATMA ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep Büyükşehir’e ait tüm tesislerde, sosyal marketlerde İsrail’in Filistin’de, Gazze'de, Kudüs’te, Mescid-i Aksa üzerinde uyguladığı zulmün yanında yer alan markaların ürünlerine yer yok. Zulme ve haksızlığa karşı duruşumuzu sürdürüyoruz" açıklamasıyla video yayımladı. 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 18
  • asili 8 ay önce Şikayet Et
    İsrail menşeili ürün dediği ne? Mesela coca cola-pepsi, P&G ürünlerinin hiçbiri İsrail menşeili değil ama Yahudilerin elinde ve açıkça İsrail'e destek oluyorlar ve müslüman düşmanıdırlar.Dostlar alışverişte görsün diye karar alıyorsunuz ama sıkıysa açıklasanıza hangi marka ürünler olduğunu?
    Cevapla
  • abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Tamam bağış yapalım ama 20 -30 tl indirim için mallarını aldığımızda silahlarına da mermi almış oluruz.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Devlet olarak toptan boykot etmeliz
    Cevapla
  • Ali Hesaplar 8 ay önce Şikayet Et
    Satış önemli değil, mühim olan ALIŞLAR....
    Cevapla
  • MACKALI 61 8 ay önce Şikayet Et
    Bir kac kez´de fransa ürünleri hatta arabalari boykot edildi bir sene sonra unutuldu yine fransiz ürünleri satilmaya ba$landi.Bu gecici bir durumdur ba$ agrisina aspirin alma gibidir gecicidir ve esnafi zora sokmakdir ha cözüm yokmu tabiki var..israil mallari devlet tarafindan ithali YASAKLANSIN i$te cözüm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?