Sarıgül'den ilk isyan: Rüzgara göre dans edenlere inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ana muhalefeti karıştırdı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Rüzgâra göre dans edenler, yarış bitince galipten yana olanlar, günün türküsünü çağıranlara inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım" dedi.

Sarıgül'den ilk isyan: Rüzgara göre dans edenlere inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım
Sarıgül'den ilk isyan: Rüzgara göre dans edenlere inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım
GİRİŞ 05.11.2023 20:26 GÜNCELLEME 05.11.2023 22:39
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda 13 yıl süren genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e karşı kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül arka çıktı. Delegelere tepki gösteren CHP'li isim, açıklamasında çok ağır ifadeler kullandı.

DELEGELER ÖZGÜR ÖZEL'İN YANINA GEÇTİ, KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNDAN OLDU

CHP 38. Olağan Kurultayı, dün Ankara Spor Salonu'nda başladı. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimleri yapıldı. 812 delegenin oyunu alan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

"RÜZGÂRA GÖRE DANS EDENLERE İNAT, BAY KEMAL'İN YOL ARKADAŞIYIM"

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Genel seçimlerden bu yana Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açık açık gösteren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Bir kez daha Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu vurgulayan Sarıgül, paylaşımında adeta ateş püskürdü:

"Rüzgâra göre dans edenler, yarış bitince galipten yana olanlar, günün türküsünü çağıranlara inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım…"

"CHP'NİN KILIÇDAROĞLU'NA İHTİYACI VAR"

Geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Sarıgül, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı olduğunu ifade etmişti.

CHP'deki il genel kongreleri hakkında İstanbul'da gazetecilerin sorularını​ yanıtlayan Sarıgül'ün 16 Eylül'deki açıklamaları şöyleydi:

"Ben Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarlada üretim, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyen bir genel başkandır. Liyakate önem veren bir genel başkandır. Hakka, hukuka ve adalete önem veren bir genel başkandır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son yaptığı çalışmalarla ayrıştıran değil bütünleştiren olmuştur. Siyasi hayatında hiçbir araya gelmeyecek olan partileri bir araya getirmiş ve kardeşlik hukukunu en iyi şekilde sağlamıştır. Helalleşmeyi en iyi şekilde sağlamıştır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin son 50 yılında görev alan bir arkadaşınız olarak her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partimizin şu anda Kemal Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı olduğuna inanıyor."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • Süleyman 5 ay önce Şikayet Et
    Demokrasiyi özlemişiz . CHP kurultayında bu demokrasiyi gördüğümüze inanıyorum ve herkesi tebrik ediyorum .
    Cevapla
  • ibrahim usta 5 ay önce Şikayet Et
    Değişim şarttı oldu.Sarıgül yanlış ve hata yapıyor.Siyaset menfaat işi değil kurultay karar vermistir kurmayların hatası yüzünden Kılıçdaroğlu'nu yanlış yönlendirmislerdir
    Cevapla
  • 5 ay önce Şikayet Et
    Komik partinin skecleri ve alevilerin partiden tasfiyesi noktaaaaa
    Cevapla
  • MERSİNLİ 5 ay önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlunun hangi iftirası doğru çıktı Kılıçtaroğlu Fetösünü PKK sını içine alıp hükümeti kurabileceğini zannetti. Vatana hiyanetini gösterdi ve böylece 6 oklu CHP yi bitirdi.
    Cevapla
  • Kenan 5 ay önce Şikayet Et
    bay kemalin son kullanma tarihi doldu. müdrün fişi çekildi. şimdi CHPKK ya yeni FETÖCÜ müdür atandı. FETÖCÜ demek abd kuklası demek Allah bu ülkeyi hainlerden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi