Altun: Batı'nın Filistin sorunu olarak ifade ettiği sorun, İsrail sorunudur

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Batı'nın Filistin sorunu olarak ifade ettiği sorun, İsrail sorunudur'' dedi.

GİRİŞ 05.11.2023 22:07 GÜNCELLEME 06.11.2023 11:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Altun, TRT World Citizen Humanitarian Film Festival'i ödül töreninde konuştu. 

İnsanlığın gözü önünde Gazze'de büyük bir zulüm yaşandığını söyledi. Bu yaşananlara 'Filistin sorunu' diyenlere sert sözlerle karşı çıktı.

"Bu dünyada yıllar yılı birileri tarafından filistin sorunu olarak ifadelendirilen bir sorundan bahsedildi. Hayır bu sorunun adı İsrail sorunudur ve bugün sadece Orta Doğu değil, sadece coğrafyamız sadece bölgemiz değil tüm dünya bu sorunla yüzleşmektedir."

'BU SORUAN GÖZ YUMULDUKÇA DAHA DA BÜYÜYÜP, TÜM İNSANLIĞI TEHDİT EDECEK'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in insanlık dışı eylemlerine sessiz kalanlara da tepki gösterdi.

"Bazı ülkeler, bazı uluslararası aktörler bu sorunla yüzleşme cesaretini gösterebilirken ki bunların başında türkiye gelmektedir, bazı ülkeler bu sorunla yüzleşme cesaretini gösterememekte ve bu soruna gözünü yummaktadır. Fakat israil sorununa göz yumulmaya devam edildiği müddetçe tarihsel olarak gittikçe büyüyen bu kriz daha da büyüyecek ve insanlığı tehdit etmeye devam edecektir."

'BATILI ÜLKELER SALDIRILARI MEŞRULAŞTIRIRKEN TÜRKİYE KARŞI ÇIKMIŞTIR'

İsrail'in Filistin'e saldırılarına karşı Türkiye'nin tutumuna dikkati çekti.

"Çatışmaların ve Gazze'deki insani trajedinin bir an önce son bulması adına Türkiye, ateşkes için garantörlük rolünü üstlenmek gibi somut tekliflerle sorumluluk üstlenen ve bölgeye yardım gönderen ilk ülkelerden birisi olmuştur. Batılı ülkeler, savaş suçu işlediği apaçık olan israil'in saldırılarını meşrulaştırmaya çalışırken, Türkiye, Gazze'de ve Filistin'in muhtelif bölgelerinde, israil'in sürdürdüğü zulme karşı Büyük Filistin Mitingiyle, tek yürek olarak karşı çıkmıştır."

'CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN İKİYÜZLÜLÜK KARŞISINDA GERÇEKLERİ HAYKIRMAYA DEVAM ETMEKTEDİR'

Altun, Türkiye'nin dış politikada insani yaklaşımı öncelediğini de vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiği ikiyüzlülük ve korkaklık karşısında gerçekleri haykırmaya devam etmektedir. Biz Türkiye olarak küresel ve bölgesel sorunların çözümünde insani yaklaşıma her zaman öncelik verilmesinden ve diplomatik kanalların daima açık tutulmasından yanayız" dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • bülent duman 5 ay önce Şikayet Et
    evet allahın lanet ettiği kavim.hiçbir şeye değer vermiyorlar.kendilerini allahın yerine koyuyorlar.
    Cevapla
  • poyrazi 5 ay önce Şikayet Et
    22 yıldır salonlarda haykıran başbakan cumhurbaşkanı işgalini sürekli artıran katliam yapan sokırım yapan israil terör örgütü bilginiz dahilinde ise bunuda bir açıklarsanız
    Cevapla
  • Haberci 5 ay önce Şikayet Et
    Mehmet IŞIK ta bölgede yaşanan israil-Filistin Savaşı ve Türkiye konulu videosunu yayınladı,seyrediniz.
    Cevapla
  • hasso 5 ay önce Şikayet Et
    arap coğrafyasında israil sorunu
    Cevapla
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Öyle laflari kullanarak milleti yaniltirlar.Tabiki Filistin degil yahudi sorunudur.Iki yüzlü ? onlarda yüz yoktur, ayni insanlik olmadigi kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi