Cizre Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen şiddet olayı hakkında yeni gelişme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya devam etmektedir. Bir sağlık çalışanını hedef almasa da sağlık kurumunda meydana gelen her şiddet olayını sağlıkta şiddet kapsamında değerlendiriyoruz" dedi.

GİRİŞ 06.11.2023 00:31 GÜNCELLEME 06.11.2023 00:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cizre Devlet Hastanesinde, herhangi bir sağlık çalışanına yönelik olmayan, hastaneye gelen iki grup arasındaki kasten yaralama ve kamu malına zarar verme olayı sebebiyle üç kişinin tutuklandığını açıkladı.

"SAĞLIKTA ŞİDDET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİYORUZ"

Koca, sosyal medya hesabından, Cizre Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen şiddet olayına ilişkin paylaşımında şunları kaydetti:

"Cizre Devlet Hastanesinde, herhangi bir sağlık çalışanına yönelik olmayan, hastaneye gelen iki grup arasında vuku bulan kasten yaralama ve aynı zamanda kamu malına zarar verme olayı sebebiyle üç kişi tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya devam etmektedir. Bir sağlık çalışanını hedef almasa da sağlık kurumunda meydana gelen her şiddet olayını sağlıkta şiddet kapsamında değerlendiriyoruz. Bundan şüphe duyulmasın."

HASTANE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Olay, geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde Cizre ilçesinde yaşandı. İki aile bireyleri arasında çarşı merkezinde yaşanan taşlı sopalı kavga, Cizre Devlet Hastanesi acil servisinde de devam edince acil servis koridoru savaş alanına döndü. Şah Mahallesi Sanayi Caddesi Civarında iddialara göre sosyal medya nedeni ile sözlü başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İki kişi arasında çıktığı iddia edilen kavgaya her iki ailenin diğer birey ve akrabaları da dahil olunca ortalık savaş alanına döndü.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri kavgaya anında müdahale ederek kontrol altına alırken, kavgada yaralanan kişiler olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Hastane acil servisinde karşılaşan kavgalı taraflar tekrar kavga etmeye başlayınca acil servis polikliniği savaş alanına döndü. Ellerine ne geçirdilerse birbirlerine fırlatıp birbirlerini darp eden kişilere hastane polisi ve özel güvenlik personeli müdahale etti. Hastanede yaşanan kavga nedeniyle acil servisteki bilgisayar ve ekipmanlar zarar gördü. Yaşanan kavga nedeni ile çok sayıda vatandaş muayene olamadan geri döndü.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafirü 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet ne güzel hastahane yapmış bunlarda bozuyor yazık
    Cevapla
  • Asgari ücretli 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi PKK bunları savunanlar aynı manzara sadece yık herşeyi devletten bekle sonra devlet bize bakmiyir YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
  • Murat76 5 ay önce Şikayet Et
    Eğitim her şeyin başı
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Magandalara hastaneye gerek yok. Kapatın gitsin.
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Adam bıçaklanır, Sağlık bakanlığı mağduru tedavi eder. SGK'ya külfet olur. Kim hangi kuruma kusuru sebebiyle zarar verirse kusuru tespit edildiği ceza davasında kanıtlandığı anda hukuk davasına gerek kalmaksızın icrai işlem yapılabililmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi