Hamas hakkında "terör örgütü" nitelendirmesinde bulunan Saime Toktaş özür diledi

Habertürk muhabiri Saime Toktaş, Gazze sınırından yaptığı yayında Hamas'a "terör örgütü" dedi ve İsrail’in haklı olarak karşılık verdiğini ima etti. Görevden alınan Toktaş, daha sonra sosyal medya hesabından bir özür açıklaması yaptı.

GİRİŞ 06.11.2023 18:38 GÜNCELLEME 07.11.2023 01:35
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kurtuluş ve mücahitler grubu' olarak tanımladığı Hamas için Habertürk yayınında terörist denmesi büyük tepki topladı.

Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş, Hamas’ın işgalci İsrail’e karşı yaptığı saldırıyı 'terör eylemi' olarak nitelendirdi. İsrail'in sivil katliamını ise 'karşılık' olarak tanımladı.

KABUL EDİLEMEZ

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak Saime Toktaş’ın sarf ettiği cümleleri kabul edilemez bulduklarını ve kendisini derhal sahadan çektiklerini açıkladı.

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Habertürk olarak İsrail’in Gazze’ye saldırılarında tavrımız ve editöryal politikamız çok nettir. Gazze’ye yönelik insanlık dışı katliamları sürecin ilk günlerinden itibaren kamuoyuna aktarırken kullandığımız dil konusunda da büyük bir hassasiyet gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda muhabirimizin sarf ettiği cümleleri kabul edilemez buluyor ve kendisini derhal sahadan çekiyoruz."

SAİME TOKTAŞ ÖZÜR DİLEDİ: STRES VE ZİHİN DAĞINIKLIĞI SEBEBİYLE AĞZIMDAN ÇIKTI

Daha sonra sosyal medya hesabından bir düzeltme yapan Toktaş stres nedeniyle istemeden o ifadeleri kullandığını belirterek kamuoyundan özür diledi.

Toktaş şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’de, Gazze sınırında bulunan Sderot’ta gazeteci olarak bulunduğumuz ve  yayın yaptığımız noktaya üç gün üst üste ikişer roket düştü. Çok yakınımızda meydana gelen patlamalarda şans eseri kimse yara almadı.

Herkese hemen bir durumu düzeltmek isterim. En başından beri İsrail’in sivil saldırılarına karşı net duruşumu ve katliâm yaptığını, insan hakları hukukunu ve savaş hukukunu çiğnediğini söyledim. Söylemeye devam ediyorum.

Yayında savaşın başlama sürecini  hatırlatırken yanlış anlaşılmaya dönük bir anlam çıkmış. Ancak konuşmanın bütününe bakınca niyetimin ne olduğunu daha iyi anlarsınız.. Diğer yayınlarımda da ısrarla Filistin halkının yanında durdum, benim için aksi mümkün değil zaten

Şimdi bu açıklamayı yapmak zorunda kalmak çok üzücü... Çünkü ben o saldırdığınız kişi değilim.

Günlerdir İsrail’den yayın yapıyoruz. Kendimizi ve dilimizi korumaya çalışmamıza karşın bu aynı zamanda bir enformasyon savaşı ve mutlaka etki altında kalabiliyoruz. Son bir kaç gündür güvenlik noktasında bazı ciddi sıkıntılar yaşadık.

Bunun da beraberinde getirdiği stres ve zihin dağınıklığı sebebiyle sehven asla kurmayacağım ve bugüne kadar da kurmadığım bir cümle çıktı ağzımdan. Yayın stresiyle sonrasında cümlemi toparlayamadım.

Öncelikle Gazze’deki bu insanlık dışı katliamı günlerdir takip eden bir insan olarak çok üzgünüm. Asla kurmayacağım bir cümlenin zihin dağınıklığıyla ekrana taşınmasından dolayı da kamuoyundan tüm samimiyetimle özür diliyorum."

Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    sinsi habercilik,pkk'yı destekleyen paylaşımları için de bir şey diyecek mi?
    Cevapla
  • Turgay 6 ay önce Şikayet Et
    Aslında muhabir değil Habertürk eleştiriyi hak ediyor. Karne hediyesi ile et alma kurgusunu daha unutmadık. Orda da muhabiri sahadan çekmişti. Masum değilsin Habertürk..! Nasıl olsa yedek kulübünde sahaya süreceğin çoook muhabirin vardır. Allah size de fırsat vermesin diyorum.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 6 ay önce Şikayet Et
    Bırakın orada kalsın. Siz de kurtulun biz de bir hainden kurtulalım.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ne ilginçtir bu Habertürk hep hataları yapıyor acaba hatamı yoksa kasitlimi !?
    Cevapla
  • ASIL BU 6 ay önce Şikayet Et
    Bırakın Bebek, Çocuk,Kadın, Masum İnsan katilleri ile bol bol Zöüslüman kanı içsin, Bu Vahşeti gördüğü halde Katilleri değilde masum İnsanları sen nasıl suclarsın.?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleri
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Kızılay Başkanı yeni gelişmeyi duyurdu