AK Parti MKYK, Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak!

AK Parti yerel seçim hazırlıklarının startını bugün veriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MKYK’yı toplayacak. Seçim ile ilgili MYK’ya yetki devri yapılacak.

GİRİŞ 07.11.2023 10:13 GÜNCELLEME 07.11.2023 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti 7 Ekim'de yaptığı kongrede yerel seçimin startını vermişti. Ama bugün fiili olarak harekete geçecek. Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bugün MKYK'da bir sunum yapacak.

Taslak takvime göre de Kasım'ın ilk haftasında 81 ilde aday başvuruları alınacak. AK Parti'den belediye başkanı olmak isteyen isimler, il başkanlıklarının ve AK Parti Genel Merkezi'nin yolunu tutacak.

Aday belirlemenin ilk aşaması temayül yoklaması olacak. AK Parti tüm teşkilatına elektronik ortamda 81 ilde kimi aday görmek istersiniz diye soracak. En doğru adayın bulunması sağlanacak.

Büyükşehirlerdeki nihai kararsa Başkan Erdoğan'ın başkanlık yaptığı bir komisyon tarafından verilecek. Ardından aday tanıtımına geçilecek. 24 Kasım-31 Ocak tarihlerinde adaylar açıklanmaya başlanacak.

Ama İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde süreç biraz daha hızlı ilerleyecek. En geç Aralık ayı içerisinde bu adaylar belirlenecek.

Ak Parti yerel seçim beyannamesini de hazırlamaya başladı. 31 Ocak'ta seçim vaatleri, projeler, tutulan sözlerin anlatımı gerçekleştirilecek. Yerel seçimde ittifak yapılmıyor ama işbirliğinin kapısı açık.

AK Parti ve MHP heyetleri sürekli görüşüyor olacak. Görüşmeler sonunda gelinen aşamayı AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala Başkan Erdoğan'a iletecek. Erdoğan ve Bahçeli işbirliğinin son şeklini verecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Çiftçiler 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım bağkur pirimini eşitleyin bagkurluda seçim çalışmasına başlasın inşallah
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu toplantıda emekli maaşı için karar alındımı. Yoksa esmi geçildi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…