TSK'dan yeni hava harekatı! Çok sayıda hedef imha edildi

TSK, Irak'ın kuzeyine yeni hava harekatı düzenledi. Gara ve Kandil bölgelerinde 12 hedef imha edildi.

TSK'dan yeni hava harekatı! Çok sayıda hedef imha edildi
TSK'dan yeni hava harekatı! Çok sayıda hedef imha edildi
GİRİŞ 07.11.2023 20:07 GÜNCELLEME 07.11.2023 20:16
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'e yönelik hava harekatında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu PKK/KCK'ya ait 12 hedefin imha edildiğini bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için hava harekatları yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, hava harekatlarının Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda icra edildiği vurgulandı.

Gara ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflere saat 18.00'de hava harekatı düzenlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatla bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 12 hedef imha edildi.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Necattin 5 ay önce Şikayet Et
    Güneydeki yarım kalmış kuşağı tamamlamak artık elzemdir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bir gün tsknın israile yeni hava harekatı diye bir haber okumayı da nasip et Ya Rabbi Amin
    Cevapla
  • ekrem 5 ay önce Şikayet Et
    yuvarlak masanın +kumar masası+yuregine inmiştir biz nallıyalım siz taziye çadırı kurun ortaklarınız parçalar halinde işiklara doğru uçuyor haydi kavala ve seloya selam yas tutmaya devam
    Cevapla
  • Vejdo 5 ay önce Şikayet Et
    Suriye'deki hedefleri niye vurmuyorsunuz
    Cevapla
  • Yaşlı adam 5 ay önce Şikayet Et
    dağdakiler tamamda mecliste,şehirde,partide,hapistekiler?Onlar hala yaşıyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...