İmambakır Üküş'den ortalığı karıştıracak yazı

CHP kurultayının ilk turundan sonra Kılıçdaroğlu'na "Çekilemezsiniz" diyerek bağıran İmambakır Üküş'ün ocak ayında kaleme aldığı "adaylık" yazısı kafaları karıştırdı.

İmambakır Üküş'den ortalığı karıştıracak yazı
İmambakır Üküş'den ortalığı karıştıracak yazı
GİRİŞ 08.11.2023 17:39 GÜNCELLEME 08.11.2023 17:39
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevine son verilerek Özgür Özel'in genel başkan seçildiği kurultayın yankıları devam ediyor. Kurultayda ilk turunu Özgür Özel'in gerisinde bitiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi çekilme kararı aldığı, ancak Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu iddia edilen gazeteci İmambakır Üküş'ün "Çekilemezsiniz" diyerek Kılıçdaroğlu'na bağırdığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

Görüntüler üzerine Kılıçdaroğlu'nu 'çekilmemeye' ikna eden ismin İmambakır Üküş olduğu öne sürülmüştü. Kurultay sonrası gündeme gelen İmambakır Üküş'ün ortaya çıkan bir yazısı kafaları karıştırdı.

"KILIÇDAROĞLU KAZANIR" HESABI

Üküş'ün İstanbulgerçeği.com'da 8 Ocak 2023'te kaleme aldığı "Kılıçdaroğlu aday mı? Aday olursa seçimi kazanabilir mi?" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandığı öğrenildi. Üküş, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığını açıklamadan bir süre önce kaleme aldığı yazısında Kılıçdaroğlu'nun aday olması için ilginç hesaplar yaptığı belirlendi. 

Üküş yazıda, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Muharrem İnce yenilgisini örnek vererek o dönem ki en büyük eleştirilerin "Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğal aday" olarak ortaya çıkmaması olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İki seçim arasında oyunu 1 puan arttırdığını söyleyen Üküş, bu durumun İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin belediyeleri AK Parti'deyken olduğunu belirterek belediyelerin CHP'ye geçmesi ve ittifaklar yapılması dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanma şansının çok daha yüksek olduğunu yazdı.

Üküş yazının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

AKP ve Erdoğan'ın %51,5 ve %52,5 oyla seçim alırken ortada İyi Parti diye bir parti yoktu.

AKP ve Erdoğan %51,5 ve %52,5 oyla seçimi kazanırken Ali Babacan ve Ekibi AKP'de idi.

AKP ve Erdoğan %51,5 ve %52,5 oyla seçimi kazanırken Ahmet Davutoğlu ve ekibi AKP idi.

İstanbul'u Ankara'yı Adana'yı Antalya'yı Mersin'i kazanmış Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP hiç mi oy arttıramayacak.

İyi Parti hiç mi AKP ve MHP blokundan oy koparamayacak.
Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisi hiç mi AKP ve MHP blokundan oy koparamayacak.

Ahmet Davutoğlu liderliğinde ki Gelecek Partisi hiç mi AKP ve MHP blokundan oy koparamayacak.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA BİRKAÇ GÜN KONUŞULUR BİTER

Üküş'ün yazısının en can alıcı noktası ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda gelecek tepkilere karşı verdiği cevap oldu. Üküş, "Kılıçdaroğlu, aday olursa belki birkaç gün konuşulur tartışılır ama su akar yolunu bulur ayrıca kim aday olursa olsu aynı tartışmalar az veya mutlaka olacaktır. Kılıçdaroğlu, bütün toplumsal muhalefeti birleştirerek AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı bütün demokrasi güçleriyle birlikte sandığa gömer." dedi. En net ifadeyi yazının sonuna yazan Üküş, "Kılıçdaroğlu aday olursa seçimi kazanır." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU ADAYLIĞA O MU İKNA ETTİ?

İmambakır Üküş'ün ocak ayında yazdığı bu yazı açıkça Kılıçdaroğlu'nu adaylığa ikna etmek üzerine kurgulandığı görülüyor. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Çekilemezsiniz. İzin vermiyorum' diyerek Kılıçdaroğlu'nun ağır bir yenilgi almasına neden olan İmambakır Üküş'ün ortaya çıkan bu yazısı "CHP'lilerin büyük bir bölümünün istememesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını da İmambakır Üküş mü istedi?" sorularını akıllara getirdi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kemali. Chp ariyacak
    Cevapla
  • Poydoros 5 ay önce Şikayet Et
    Klavuzu karga olanın burnu çöpten (!) çıkmaz. Kepazeler kardeşliği.
    Cevapla
  • Aytek 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kendini 12 imam dan sayıp gaza gelmiş ellaam. Erdoğan havasını aldı bunların. Eski başkanları problemdi zaten bu yenisi daha beter. Yarı zamanlı kaynaştırma dan tam zamanlı kaynaştırma ya geçişe bir örnek gibi
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda derinlik yok yazarı da siyasetçileri de normal gazete küpurü yorumcusu. Tv de de yayında da çaplı bir adamları yok liderleri yok davaları yok ideoloji dedikleri şey çürümüş kokuşmuş sloganlar kendileri bile inanmıyor çıkar menfaat ilişkisi var safhada kutsalları yok. Sonuç üstteki yazıda var zaten.
    Cevapla
  • mau 5 ay önce Şikayet Et
    bu kafayla giderlerse iktidara belki 50-60 sene sonra aday olabilirler. üzülmesinler ömrü olana göz açıp kapayana kadar geçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri