Harekete geçildi: Yollarda hız sınırı yeniden tespit edilecek!

Hükümet trafikte can kaybını azaltacak adımlar için harekete geçiyor. Buna göre kara yolları sınıflandırılacak, kaza kara noktaları tespit edilecek. Yollarda hız sınırı güncellenecek ve araç denetimleri artırılacak.

GİRİŞ 09.11.2023 07:18 GÜNCELLEME 09.11.2023 13:17
Bu Habere 316 Yorum Yapılmış

Hükûmet, trafik kazalarında can kaybının azaltılması için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda kara yollarının fonksiyonlarına ve trafik hacmine göre yol sınıflandırma sistemi oluşturulacak ve bu sisteme dayalı olarak bütün kara yolu ağı için hız sınırları yeniden belirlenecek.

Kara yolu ağındaki altyapı ve güvenlik standartlarının yükseltilmesi amacıyla 32 kaza kara noktası iyileştirilecek ve ayrıca 700 kilometre uzunluğunda sarsma bandı yapımı gerçekleştirilecek.

YENİ VERİ TABANI KURULACAK

Bir diğer çalışma da kara yollarına dair veri tabanları konusunda olacak. Kara yollarına ilişkin bilgi toplama, değerlendirme, analiz ve veri dağıtım faaliyetleri güçlendirilecek ve ortak veri tabanları kaza önlemeye yönelik çalışmalarda kullanılacak. Bu çerçevede, şehir içi cadde ve sokaklardaki kaza kara noktalarının tespitine yönelik analizler tamamlanacak.

Ayrıca, trafik kazalarına ilişkin mevcut veri toplama sisteminin Avrupa Birliği Kara Yolu Kaza Veritabanına (CARE) dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir veri tabanının kurulması amacıyla çalışma başlatılacak.

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Öte yandan, kazalardaki şiddet oranını ve kaza sayısını yükselten trafik ihlallerinin önlenmesine ve algılanan yakalanma risk duygusunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, önümüzdeki yıl Karayolları Denetim İstasyonlarında 30 milyon araç denetimi yapılması hedefleniyor.

Buna ek olarak jandarma sorumluluk bölgesinde 31,8 milyon, polis sorumluluk bölgesinde 55 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması planlanıyor. Bu arada, farklı yerlerde 29 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi de kurulacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 316
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    En başta emniyet şeridini ihlal eden lere ceza büyük oranda yazılsın bunlar trafiğin yoğunlaşmasına neden oluyorlar ben 32 ülke geziyorum oralarda kesinlikle emniyet şeridini kullanan nı görmedim
    Cevapla
  • Gerçekçi 5 ay önce Şikayet Et
    ISPARTA Keçiborlu yolu maskun mahal geçişi uygulama sistemi getirilmeli vatandaş 50 km hız sınırı nı geçmesin ki Türkiye hız sınırı 50 km de kalsın saçma uygulamayı kınıyorum ülkede maskun mahal olmayan yer yok .
    Cevapla
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    İstanbul da e 5 de hız sınırı en az 100 olmalı bu trafik oluşmasına sebebiyet veriyor kemerburgaz yolu da en az 100 olsun
    Cevapla
  • Tahsin 5 ay önce Şikayet Et
    Herkes almış başını gidiyor. Doğrusun yazan yok kardeşim uzun yol gidiyorsun, üç saat geç git kazasız belasız git her güzergahın trafik olurunu koymuş uymasan kazadan kaçınılmaz oluyor, sende biliyorsun aşırı hızın felaket getirdiğini, ne geeeği var , unutma sevdiklerinde seninle beraber.
    Cevapla
  • Sade vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Araba son sistem, yol süper ; ıstanbuldan doğuya bu hız sınır ile bol bol ceza …bari bu yola yakışan hız sınırı olsun…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza