Jamukhan Ulus dahil 210 kişi yakalandı! Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu...

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 32 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonunda örgüt lideri Jamukhan Ulus’un da aralarında bulunduğu 210 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 09.11.2023 09:44 GÜNCELLEME 09.11.2023 10:03
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Ankara merkezli 32 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kuran ve yöneten, konum bilgisine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılması suretiyle uyuşturucu ticareti yapan, suçtan kaynaklı mal varlığını aklayan, çıkar amaçlı suç örgütünün yönetici ve üye kademesine yönelik eş zamanlı Narkogüç operasyonu düzenlendi.

Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Tekirdağ, Tokat, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 32 ilde düzenlenen operasyonlara; 42 özel harekat, 2 helikopter, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği ile birlikte, 680 ekip ve 2 bin 294 personel katıldı. 353 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

UYUŞTURUCU VE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında Ankara’da 135, diğer 31 ilde 75 olmak üzere toplam 210 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

MASAK Başkanlığıyla koordineli yürütülen çalışmada lider ve yönetici kadrosunun taşınır/taşınmaz hak ve alacakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. İlk belirlemelere göre operasyonda; 33.5 kg ağırlığında uyuşturucu madde, 6.659 adet uyuşturucu hap maddesi, 3 adet tabanca, 79 bin 238 Dolar, 36 bin 500 Euro, 249 bin 701 TL para ele geçirildi.

Operasyon neticesinde suç örgütünün yönetici ağı çökertildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Örgütün yönetici ağı çökertildi. Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerinin, organize suç örgütlerinin bir bir tepelerine binip nefeslerini keseceğiz. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz Ankara merkezli 32 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kuran ve yöneten, konum bilgisine göre uyuşturucu bırakıp banka hesaplarına para yatırılması suretiyle uyuşturucu ticareti yapan, suçtan kaynaklı mal varlığını aklayan, çıkar amaçlı suç örgütünün yönetici ve üye kademesine yönelik eş zamanlı Narkogüç operasyonu düzenlendi.

Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Tekirdağ, Tokat, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 32 ilimizde düzenlenen operasyonlarda;

42 Özel Harekat unsuru, 2 helikopter, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği ile birlikte 680 ekip ve 2 bin 294 personelimiz katıldı. 353 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında Ankara’da 135, diğer 31 ilimizde 75 olmak üzere toplam 210 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

MASAK Başkanlığıyla koordineli yürütülen çalışmada lider ve yönetici kadrosunun taşınır/taşınmaz hak ve alacakları ile mali kurumlardaki tüm hesaplarına el konuldu. İlk belirlemelere göre operasyonda; 33.5 kilogram ağırlığında uyuşturucu madde, 6 bin 659 adet uyuşturucu hap maddesi, 3 adet tabanca, 79 bin 238 Dolar, 36 bin 500 Euro, 249 bin 701 TL para ele geçirildi. Operasyon neticesinde suç örgütünün yönetici ağı çökertildi. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun, ayağınıza taş değdirmesin."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu şehirler arasında van 'ın olmaması şaşırtıcı
    Cevapla
  • Bandırmalı 5 ay önce Şikayet Et
    Jamukhan yazılır Yamukyan okunur...
    Cevapla
  • alayınıza isyan 5 ay önce Şikayet Et
    polisin ortak olmadığı bereber nemalanmadığı hiç bir yerde suç örgütleri barınamaz. eğer suç örgütleri bu kadar güçlü ise polisin bunlarla ortak rant paylaştığı içindir. suç tamamen devletin, polisine yüksek maaş ve olanaklar ver ki ciğeri 3 kuruş etmezler senin polisini satın alamasın..
    Cevapla
  • Mehmetx 5 ay önce Şikayet Et
    Aldıkları maaşla geçinemeyen polis istifa etsin. Milletin iliğini kemiğini kuruttular sen de daha polise yüksek maaş diyorsun. Nereden geliyor devlete para milletin vergisi milletin cebinden çıkıuor. Rahat huzur bulamayacaksınız, bereketiniz olmayacak
    Cevapla
  • Haydar Ali ARSLAN 5 ay önce Şikayet Et
    Ali bakan güvercin görünümlü şahin
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Jamukhanı yamultup yamukhan yapsınlar. Bu da tüm namus yoksunu zehir tacirlerine alemi ibret bir ders olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...