Hacı adaylarına uyarı: "Kurasız Hac" ilanlarına aldanmayın

Hac ve Umre Seyahat Acentları Başkanı Diyaeddin Şahin, son günlerde ‘Kurasız hac imkanı’, ‘Özel Hac’, ‘Kurasız Özel Hac’ adı altında sosyal medyada bazı ilanlara rastladığını ve bu tarz ilanla aldanılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Hacı adaylarına uyarı: "Kurasız Hac" ilanlarına aldanmayın
Hacı adaylarına uyarı: "Kurasız Hac" ilanlarına aldanmayın
GİRİŞ 09.11.2023 12:08 GÜNCELLEME 09.11.2023 12:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda ‘Kurasız Hac imkanı, Özel Hac’ adı altında sosyal medyada ilanların olduğunu ve bu ilanlara aldanılmaması konusunda uyarılarda bulunan Hac ve Umre Seyahat Acentları Başkanı Diyaeddin Şahin, bunun bir aldatmaca olduğunu ve hacı adaylarının bu ilanlara kanmaması gerektiğini kaydetti. Şahin, hac kontenjanının 83 bin 430 olduğunu, bu kontenjan dâhilinde hacca gitmeye hak kazananların 2 Kasım 2023 tarihinde çekilen kurayla belirlendiğini hatırlattı.

Bu kontenjan dışında kesinlikle bir hac vizesinin olmayacağını belirten Şahin, "Yeni uygulamaya konan vizeyle hac yapmak ise mümkün değildir. Gerek Dış İşleri Bakanlığımızın 21 Ekim 2023 tarihli duyurusuyla ve gerekse Suudi Arabistan Krallığı’nın çeşitli vesilelerle yaptığı duyurularla, e-vize uygulamasının sadece turistik amaçlı ziyaretler (turistik, iş, umre, aile ziyareti) için uygun olduğu ilan edilmiş, hac döneminde kutsal beldelere gidiş için geçerli olmadığı açık bir şekilde ifade edilmiştir. " değerlendirmesinde bulundu.

Hac kuraları çekildi! 2024 hac kuraları sonucu belli olduHac kuraları çekildi! 2024 hac kuraları sonucu belli oldu

"KURADA İSMİ ÇIKMAYAN HACI ADAYLARIMIZ DİKKATLİ DAVRANMALI"

Ülkemizden hacca gitmek isteyen 2,5 milyon insanın pek azının kura sonucu hacca gitme fırsatı yakalayabildiğini belirten Diyaeddin Şahin, "Durum böyle olunca, hacca gitmek için her türlü fedakarlığa katlanmaya hazır olan insanımızın temiz ve samimi duygularını istismar etmek isteyenler çıkabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Şahin, "Kurasız hac hususunda halkımızın dikkatli olmasını, Diyanet İşleri Başkanlığınca noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenmiş olan kura sırasına göre sırası gelmeyen hacı adaylarının hacca gitme imkânının olmadığını hatırlatmak isteriz" dedi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • İsmail Mekkeli 5 ay önce Şikayet Et
    Diyanet Ticari bir kuruluş olmamalıdır. Kişi başı 2000$ kazanç sağlayıp 50 Bin kişiyi Hac yaptırınca kasasına giren paranın hesabını siz yapın. Şimdi inancından dolayı suistimal edilen, dolandırılan kim ve dolandırıcı kim. Kurasız Hac vardır. Yok diyenlerde kendileri yemin etsinler Kuran'a. Edemezler. Kendileride yapıyor çünkü.
    Cevapla
  • Hakkı Doğrusöyler 5 ay önce Şikayet Et
    Bu konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı değil de Hac ve Umre Seyahat Acentları Başkanı açıklıyorsa bir bit yeniği ve menfaat mevzusu vardır. Uyanık olmak lazım.
    Cevapla
  • ercan 5 ay önce Şikayet Et
    biz şirketlerle gittik yeter i para ver sağlam firma çok
    Cevapla
  • abdullah 23 5 ay önce Şikayet Et
    dolandırıcılık,hırsızlık,cinayet vb durumlarda vatandaşı değil yetkilileri uyarın.bu mağdurların hepsinin hesabını suçlular ve suçlulara gerçek cezayı vermeyen idareciler verecek.idareye talip olanlar bunun hiç farkında değiller.o gün hesap çok çetin olacak bilginiz olsun.Hz. ömerin makamında oturuyorsanız onun gibi davranmanız lazım diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Yeniçeri 5 ay önce Şikayet Et
    avrupa ülkelerinin kontenjanını kullanıp üzerinede 3 bin dolar komisyon koyup satıyorlar. bu şekilde hac kabul olurmu benim şüphelerim var, en iyisi sıranı bekle kardeşim, Allah nasip ederse olur, yoksa şansını zorlama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler