Katar'da 4 yıldızlı gösteri: Genelkurmay Başkanı Gürak, F-16 ile havalandı

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F- 16 savaş uçakları ile Katar Hava Kuvvetleri’ne ait Rafale jetlerinin ortak eğitim uçuşu yapmalarına yönelik iş birliğinde dün 4 yıldızlı bir gösteri yapıldı.

Katar'da 4 yıldızlı gösteri: Genelkurmay Başkanı Gürak, F-16 ile havalandı
Katar'da 4 yıldızlı gösteri: Genelkurmay Başkanı Gürak, F-16 ile havalandı
GİRİŞ 09.11.2023 12:35 GÜNCELLEME 09.11.2023 12:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, F-16 uçağı ile Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah da Rafale uçağı ile tatbikatta görevli pilotların uçuşuna katıldı. 

Orgeneral Gürak, resmi ziyaret için bulunduğu Katar'da, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu.

Orgeneral Gürak, Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah ve Katar Genelkurmay Başkanı Hava Pilot Korgeneral Salem Bin Hamad Al-Aqeel Al-Nabet ile “Yırtıcı Şahin-5 Tatbikatı”na katıldı.

Gürak, F-16 uçağı ile Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah da Rafale uçağı ile tatbikatta görevli pilotların uçuşuna katıldı. Aynı zamanda kara havacı pilot brövesi de olan ve askeri nakliye uçağı deneyimi bulunan Gürak, savaş uçağının kokpitinde Hava Pilot Albay Elmas’ın arkasında oturdu.

Gürak, tatbikatta görev yapan Hava Kuvvetleri personeli ile de bir araya gelerek başarılar diledi. Yırtıcı Şahin-5 Tatbikatı; Katar’ın ev sahipliğinde ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Türkiye’nin katılımıyla icra ediliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Akın 5 ay önce Şikayet Et
    Bermuda şeytan üçgeni maalesef kimse gerçeği kabullenmiyor eninde sonunda ABD nin hedefi maalesef biziz her yerimizi sardı kanser hücresi ABD o yüzden 20 yıldır silah üretmeye başladık ve bu sonuçta etrafımızdaki tüm ülkelerden faydalanıyoruz
    Cevapla
  • ÖMER 5 ay önce Şikayet Et
    Bölgenin en büyük abd üssüne sahip Katar'da mı?
    Cevapla
  • THE WORLD 5 ay önce Şikayet Et
    katarı ışgal etme tatbikatı yıne katarda
    Cevapla
  • Ata Yılmaz 5 ay önce Şikayet Et
    Katar ve tüm İslam ülkeleri zaten ABD.nin işgali altında ve emrinde..
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    katarda ne işi var diyorsun iyi araştır niye ordaymış
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsunuz bu katarlı kabileden çok merake ediyorum. Nüfus yok, ülke toprağı yok. Para ile oynuyorlar. Askeri deneyimleri yok. Durduk yere git gel katar.
    Cevapla
  • Kenan kasarcı 5 ay önce Şikayet Et
    Katar dosttur. Dindastir. Osmanliyi bizi sever. Neden kucumsuyorsun.? Amerika ve batıdan iyi degilmi?
    Cevapla
  • Usta 5 ay önce Şikayet Et
    Katar Türkiye'nin dostu, bütün Arap ülkelerini abd,avrupa ülkeleri söndürecek değil ya birazda Türkiye sebeplensin fenamı olur.
    Cevapla
  • Muammer 5 ay önce Şikayet Et
    Sen işine bak sen sığ sularda yüz.devlet işine aklın ermez
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    biz onların bizde olmayan uçaklarını(Rafale, F15, Eurofighter) deneyimliyoruz. Onlar da bizim tecrübelerimizden yararlanıyorlar. Çok iyi bir uçak filosu var Katar'ın.
    Cevapla
  • Musa 5 ay önce Şikayet Et
    Orada askeri üssümüz var hacı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak