Ümraniye’de İklim Değişikliği Uyum Çalıştayı düzenlendi

Ümraniye’de İklim Değişikliği Uyum Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, "Bundan sonra yeşili ne kadar artırabilirsek çok daha iyi, yaşanabilir bir dünyayı çocuklarımıza bırakacağız” dedi.

Ümraniye’de İklim Değişikliği Uyum Çalıştayı düzenlendi
Ümraniye’de İklim Değişikliği Uyum Çalıştayı düzenlendi
GİRİŞ 10.11.2023 12:33 GÜNCELLEME 10.11.2023 12:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ümraniye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde Ümraniye Tantavi Sosyal Tesisi’nde “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı İklim Değişikliğine Uyum Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda afet yönetimi, su yönetimi, yeşil alanlar, halk sağlığı gibi konular uzman konukların katılımıyla ele alındı. Ümraniye’ye özgü iklim değişikliğine uyum stratejilerinin geliştirilmesi ve Ümraniye’nin iklim değişikliğine dayanıklılığının arttırılması amacıyla düzenlenen çalıştaya Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

"CİDDİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SONUÇLARI DOĞDU"

Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sanayi devrimi sonrası yüzyıl evveline gidersek özellikle fosil yakıtların tüketimi nedeniyle bu gazlar çevreyi çok daha kirletir hale gelmiş. Toplumlar da, şehirlerde var olan alışkanlıklarını sürdürdüğü sürece ciddi iklim değişikliği sonuçları doğdu. Bu da büyük çevresel yıkımlara neden oldu. Bunlarla bağlantılı olarak da günlük hayatta da karşılaşılan doğal afetlerin artmasıyla sık sık bunu gözlemleyeceğiz” dedi.

Yıldırım, “Millet bahçelerimizi vatandaşın kullanımına açıp, yeşil alanları da bununla birlikte çoğaltmamızla şehir güzelleşecek. Ne kadar çok bina yıkıp yeşil alan yaparsak, keşke yapmadan onları halledebilseydi Türkiye, İstanbul. Ama maalesef İstanbul yoğun bir şehir olduğu için bunu yapamadık. Ama bundan sonra yeşili ne kadar artırabilirsek çok daha yaşanabilir bir dünya çocuklarımıza bırakacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Senden önceki başkan Hasan Can'ın Ümraniye'yi Gayrettepe gibi gökdelenlerle donatmasından sonra hangi yeşili açacaksın halka acaba? Tek olumlu iş Trabzon Parkı millet bahçesi yapmak.
    Cevapla
  • Zeyd 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi siyonist çetenin iklim değişikliği zırvasına inanıp siyonist çetenin gemisine binmek bu olsa gerek hala doruları görmeyecekmisiniz siz bu siyonist çetenin gazzede kimseyi umursamayıp yalanlar söylediğini görüyorsunuz soykırım yapıyorlar iklim değişikliği yalanıyla dünyayı ele geçirmeye çalışıyorlar siyonist çetenin adamları DSÖ,Elon Must,Bill gates,klaus swap ile ilişkileri kesin.
    Cevapla
  • ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Dünya'nın yeni kazığı: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
    Cevapla
  • Ali Haydar 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonist çetenin dünyaya yeni kazığı tüm dünyayı kendilerine köle yapmak istiyorlar yahudilerin inancı budur.
    Cevapla
  • Öğretmen 5 ay önce Şikayet Et
    Küreselcilerin gemisine Ümraniye belediyesi de binmiş.........Belediyeler sokakları temiz tutsun yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı