'Atatürk'e benzeyen adamlar' borsası! Her gün yenisi türüyor

Vatandaşların Atatürk'e olan sevgilerini kullanarak maddi kazanç elde edenler gün geçtikçe artıyor. Kimi sosyal medya üzerinden canlı yayınlarla bağış topluyor kimi de katıldığı etkinliklerden fahiş ücretler talep edip duyguları sömürüyor.

GİRİŞ 12.11.2023 15:31 GÜNCELLEME 12.11.2023 16:11
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

HABER7-Özel

Tek vasıfları Mustafa Kemal Atatürk'e benzemek olan bazı kişiler, bu durumu ticarete dökmüş durumda.

Kimisi oyunculuk dersi aldıktan sonra dizi ve filmlerde oynayıp parasını hak ederek kazansa da kimileri iş haricinde de Atatürk kılığına girip insanların duygularını sömürerek geçimlerini sağlıyor.

SOSYAL MEDYADAN BAĞIŞ TOPLUYOR

Sosyal medya hesabından açtığı canlı yayınlarda bağış toplayarak binlerce lira kazanan da var, asker üniformasıyla etkinliklere katılıp kendisine 'Paşam' diyen insanlara elini öptürüp fotoğraf çektirenler de...

BİRBİRLERİYLE BİLE KAVGA İÇİNDELER

Hatta bu durum bazen öyle bir hal alıyor ki 'Atatürk'e benzeyen adamlar' birbirleriyle bile kavga ediyor.

Örneğin; Atatürk’ü istismar etmekle suçlanan kişilerin başında gelen Göksel Kaya "Ben tiyatro sanatçısıyım. Etkinliklerden para almamdan daha doğal ne olabilir? Suistimal ettiğim yok" diyor.

'BU ADAM KENDİSİNİ PAŞA ZANNEDİYOR'

Bursa’da yaşayan emekli milli eğitim müfettişi Nejdet Bardak da "Bunun giderleri var, yüksek fiyat talep etmiyorum. Göksel Kaya’dan ise çok rahatsız oluyorum. Bu adam cidden kendisini paşa zannediyor" diye konuşuyor.

Göksel Kaya - Necdet Bayrak

'ATATÜRK'E EN ÇOK BEN BENZİYORUM'

İzmir Tire’den şoför Ayhan Ayber ise “Ben para almıyorum. Üstelik Atatürk’e en çok ben benziyorum. Onlar makyajla benziyor” iddiasında bulunuyor.

Ayhan Ayber

'BENZERLİKTEN TEK KURUŞ ELDE ETMEDİM'

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi udi Ali Ayhan, “Yolda görünce boynuma sarılıp ağlıyorlar. Hiçbirimiz Atatürk gibi olamayız” diyor.

İzmir’den elektrikçi Mesut Yontan da, “Bu benzerlikten tek kuruş elde etmedim. Halkın ilgisi güzel ama Atatürk’e kimse benzeyemez. Bu benzerliğin suistimal edilmesine karşıyım” diye konuşuyor.

Ali Ayhan - Mesut Yontan

BAĞIŞLARLA MİLYONLAR KAZANDI MI?

Son dönemde Atatürk'e benzerliğiyle ismi en çok gündeme gelen kişi ise Serdar Görel oldu.

Görel'in 29 Ekim’de yaptığı canlı yayında 1 milyon lira, 10 Kasım’daki yayınında ise 1 saatte 500 bin TL kazandığı iddia edildi.

Atatürk'e benzerliğini kullanarak insanları sömürmekle suçlanan Görel, konuyla ilgili Milliyet'e yaptığı açıklamada kendisine yapılan bağış miktarının o kadar yüksek olmadığını söyledi.

29 Ekim’de yayın açıp Cumhuriyet’i kutlamak istediğini belirten Görel, "O gün bayağı bir hediye atanlar olmuş. 1 milyon TL deniyor ama 22 bin TL girişi olmuş hesabıma. 10 Kasım’da açtığım yayında hesabıma düşen para 3 bin TL’dir" dedi.

'6 AY OYUNCULUK DERSİ ALDIM'

Yozgatlı iki çocuk babası Serdar Görel, "İlk olarak Bursa’da KYK kız öğrenci yurdunun yemekhanesini işlettiğim dönemde bir kız öğrenci beni Atatürk’e benzettiğini söyledi. Benimle fotoğraflar çektirip, sosyal medyada paylaştı. Böylece Bursa’da bu durum duyuldu. Sonra okullar beni 29 Ekim, 10 Kasım gibi günlerde etkinliklerine davet etti. 6 ay özel oyunculuk dersi aldım. Ankara’da ‘Çanakkale Geçilmez’ oyunu sahneleniyordu, beni de Atatürk’ü oynamam için davet ettiler ve ilk olarak para kazandım. 2-3 yıl turne yaptık, böylece biraz daha tanınmaya başladım. Sonra sinema sektörü devreye girdi" ifadelerini kullandı.

SONUNCUSU DÜĞÜNDE ORTAYA ÇIKTI

Görel'in kazandığı para sosyal medyada tartışılmaya devam ederken, son görüntü de Muğla'dan geldi.

Milas ilçesinde yapılan bir düğünde Atatürk rolü yapan bir kişi, para karşılığında davetlileri selamlayıp fotoğraf çektirdiği görüldü. İsmi henüz bilinmeyen bu kişinin etkinliklerde sahne almak için saatliği 10 bin lira ila 25 bin arasında değişen ücretler talep ettiği öne sürüldü.

Atatürk kılığında düğüne gitti binlerce lirayı cebe indirdiAtatürk kılığında düğüne gitti binlerce lirayı cebe indirdi

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 214
  • İdo 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan birini CHP nin başına getirsinler ilk seçimde iktidar olurlar valla
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bunların yanında tabanca patlasa rogarın içine saklanırlar korkudan... ATATÜRK kim siz kimsiniz, çapulcu takımları bide ben daha çok benziyom diyor... ananızdan babanızdan utanın önce...
    Cevapla
  • ek9 5 ay önce Şikayet Et
    adam ne yapsın enayi çok almasınmı yani. özdil demedimi enayilerin parasını alacan diye zihniyet aynı.
    Cevapla
  • Heykel kafa 5 ay önce Şikayet Et
    Geçmişe takılıp geleceğini heykel zanneden zavvallıları sömürüyorlar oh olsun iyi oluyor heykel kafalı gerici kemalistlere
    Cevapla
  • Cenk 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adamda buna gelip ağlayıp atam bizi kurtar diyen fikirsizlerde ne diyeyim olmayan beyninize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...