81 ilde "Çember" operasyonu: 5 bin 309 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 81 ilde düzenlenen 'Çember' operasyonlarında arama kaydı bulunan 5 bin 309 firari yakalandı.

GİRİŞ 13.11.2023 08:31 GÜNCELLEME 13.11.2023 09:24
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen "Çember Operasyonları" kapsamında, arama kaydı bulunan 5 bin 309 firari kişinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 81 il genelinde, il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlüklerince, "Çember Operasyonları" kapsamında son 4 günde yol uygulamaları yapıldığını belirtti.

İş yeri ve evlere yapılan operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 5 bin 309 kişinin yakalandığını kaydeden Yerlikaya, yakalananlardan 10'unun 10 yıldan daha uzun, 41'inin 5 ila 10 yıl arasında, 5 bin 258'inin de 5 yıla kadar arandığının tespit edildiğini bildirdi.

Firari suçluların sokaklarda gezmesine, ailelerin huzurunu kaçırmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi ve operasyonlara katılan tüm polislerimizi, jandarmalarımızı, sahil güvenliğimizi tebrik ediyorum. Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Necmettin Yumrutepe 5 ay önce Şikayet Et
    Bu uyuşturucu ve hap satanlarıda bir hepsinin temizlenmesi lazım suçluların yakalanması güzel olmuş sağol un
    Cevapla
  • bülent duman 5 ay önce Şikayet Et
    bunları hapishanede beslemeyin ocaklara gönderin taş kırsınlar.
    Cevapla
  • Erdrm 5 ay önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner
    Cevapla
  • AlpEren 5 ay önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar neden yakalanmadılar diye sorsak?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Eğer dakka bir gol bir olsaydı, futbol 90 dakika oynanmazdı. Dolayısıyla sokakta köpekleri toplamıyorlar, her şeyin prosedürü var. Bunlar çok zahmetli ve zaman alıcı.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yakalamasına yakalarsınız da önemli olan hakim ve savcıların arkanızda durması, emeğinizin boşa gitmeyeceği, şevkinizin kırmayacağı kararların verilmesi. Hele hele bu adli kontrol saçmalığı var ya, insanın adalete olan güvenini yerle yeksan ediyor. Bu maddeyi istismar eden yargı mensupları var. Bu saçma maddenin biran önce kaldırılması lazım.
    Cevapla
  • M.i 5 ay önce Şikayet Et
    Çok teşekkürler kanunlarımız da müsait olmalı ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmaması lâzım yoksa o insanlar daha canileşerek etrafına ejderha kesiliyorlan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri: 42 bin polis görevde
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!