Muşlu çiftçi arazide mantar ararken gök taşı buldu: Şahit olduk

Muş’ta çiftçilik yapan bir vatandaş, mantar toplamak için çıktığı araziden irili ufaklı 20 adet gök taşı topladı. Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, "Bu aralar çok yoğun bir şekilde gök taşının düşmesine şahit olduk." dedi.

GİRİŞ 14.11.2023 23:52 GÜNCELLEME 14.11.2023 23:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gök taşı keşfi, Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde yaşandı.

ÇİFTÇİ ADAM SADECE MANTAR TOPLAMAK İSTEMİŞTİ

Çiftçilik yapan Hıyasettin Senem, mantar toplamak için araziye çıktı. Arazide bir süre mantar aradıktan sonra tarlasını kontrole giden Senem'in tesadüfen gördüğü taşlar dikkatini çekti.

TEK BAŞINA ÇIKARAMADI

Toprağa gömülü taşı tek başına çıkaramayınca amcasından yardım isteyen Senem, kazma kürek yardımı ile topraktan çıkardıkları taşı traktör yardımı ile köye getirdi.

Senem, tarlada bulduğu taşları incelemek için Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek’e getirdi. İlk incelemelerin ardından gök taşı olma ihtimali yüksek olan taşlar için detaylı inceleme yapılmasına karar verildi.

"NUMUNELERİN JEOLOJİ LABORATUVARLARINDA İNCELENMESİYLE DAHA KESİN BİLGİLER ALINIR"

Birkaç yöntem ile taşların gök taşı olabileceğini söyleyen Dölek, 2 vatandaşın tarlalarında buldukları ve kendilerine göre de farklı gelen 2 kayaç grubunu kendilerine getirdiklerini belirterek, "Gök taşı olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü bu aralar çok yoğun bir şekilde gök taşının düşmesine şahit olduk. Basit birkaç deney uygulayarak taşların yapılarıyla ilgili fikir edinmeye çalıştık ama kesin sonuçlar taşlara ait ufak numunelerin jeoloji laboratuvarlarında incelenmesiyle daha net, kesin bilgiler alınır. Vatandaşlarımızın akıllarında soru işaretini böylece kaldırmış oluruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • TAHİR SAYLAN 5 ay önce Şikayet Et
    Çok farklı taşlar bunlar eminim göktaşıdir
    Cevapla
  • hhüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Aman hemşehrim bunlar çok pahalıya gidiyor. Banka kasasında saklayanlar var. Evde filan tutma dikkatli ol :)
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    birak altını paha biçilmez dünya taşı değil muhakak çok değerli olur
    Cevapla
  • Fethi 5 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten gök taşı ise Onlar altın dan daha kıymetli.
    Cevapla
  • qmc 5 ay önce Şikayet Et
    Bu taşlarda yüksek miktarda kansorejen madde daha da vahimi radyoaktif elementler olabilir,çok tedbirli davranmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’