Fatih'te sokak kedisini çantasına koyarak götüren zanlı tutuklandı

İstanbul Fatih'te cami bahçesindeki kedilerden birini sırt çantasına koyarken görüntülenmesi üzerine gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 15.11.2023 03:49 GÜNCELLEME 15.11.2023 09:49
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin, Fatih Camisi bahçesindeki sokak kedilerinden birini çantasına koyup götürdüğü iddiası üzerine çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri inceleyen polis, kedilerden birini çantasına koyarak götüren kişinin M.F.Ö. olduğunu tespit etti.

Mahallede esnaf olduğu belirlenen M.F.Ö, emniyetteki ifadesinde, cami bahçesindeki kedileri her gün beslediğini, mama, salam, sosis gibi şeyler satın alarak kedilere verdiğini, olay günü ise kedilerden birinin gözünde hastalık olduğunu görmesi üzerine çantasına koyarak iş yerine götürdüğünü ve tedavi ettikten 2 gün sonra cami külliyesindeki türbe görevlisine kediyi teslim ettiğini anlattığı belirtildi.

Ayrıca sosyal medyada bu konuyla bağlantılı olduğu iddia edilerek yayımlanan telef olmuş hayvan görüntülerindeki kedilerle, M.F.Ö'nün çantasına koyduğu hayvanın renk ve boyutlarının farklı olduğu saptandı.

Araştırmanın devamında türbe görevlisi ve M.F.Ö'nün mama satın aldığını söylediği esnafın konuyu doğruladığı öğrenildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan zanlı, çelişkili beyanları olduğu ve iş yerindeki yoğurt kovalarında ölü kedilerin bulunduğu gerekçesiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Şüpheli, "ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Mühendis 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kedileri yakalayıp işkence yapıyor. İnternette adı, soyadı, resmi, videoları var. Fatih Öztürk diye araştırırsanız görürsünüz.
    Cevapla
  • selim 5 ay önce Şikayet Et
    İspatı olmadan suç mu olur? Buda yeni mi çıktı? Ölü kedi bulmak neyi ispat eder???
    Cevapla
  • elbette23 5 ay önce Şikayet Et
    hayvanları özgür bırakın artık kediler fare tutmuyor. Nasıl olsa hazır mamalar var
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ahir zamanda yaşayan kediciklerin de, o kadar farkı olmasın mı be ya
    Cevapla
  • Çıko 5 ay önce Şikayet Et
    Kedileri öldürenlerin hepsi bu dünyada ağır sıkıntı çekecekler ve öbür dünyada cehennemde cayır cayır yanacaklar!
    Cevapla
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Temizleyin kedi-köpekleri sokaklardan.Avrupada görülmeyen,katiyyen kabul edilmiyorsa nedenleri olmasi gerek.Savci,polisin baska isi yoktur ?Kedi-Köpek istiyorsaniz yetistiriciden alin evinizde ne yapiyorsaniz yapin.Baytar parasini önceden ayarlayin sigorta yapmayida unutmayin.Ve evet,ne manyak insanlar var degilmi emmoglu.
    Cevapla
  • Mühendis 5 ay önce Şikayet Et
    Sokaklardan senin gibileri temizlemek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri