İçişleri Bakanı: Sınırda düzenlenen operasyonlarda 82 göçmen kaçakçısı yakalandı

Sınır bölgelerinde düzenlenen Kalkan Operasyonları kapsamında 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 222 düzensiz göçmen yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, organizatörlerden 63'ünün tutuklandığını açıkladı.

GİRİŞ 15.11.2023 08:30 GÜNCELLEME 15.11.2023 09:06
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınır bölgelerinde düzenlenen Kalkan Operasyonları kapsamında 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1222 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin sınır bölgelerinde gerçekleştirilen Kalkan Operasyonlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Türkiye'nin huzuru" etiketiyle yaptığı paylaşımda Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Sınır bölgelerimizde düzenlenen Kalkan Operasyonları kapsamında 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1222 düzensiz göçmen yakalandı. İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Türkiye genelinde jandarma ve polisimiz tarafından son 3 gün içinde sınır bölgelerimizde gerçekleştirilen İHA, helikopter ve cayrokopter destekli 62 operasyonda, 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 63'ü tutuklandı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda, 1222 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı ve polisimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Bakan Yerlikaya, Kalkan Operasyonlarına ilişkin videoyu da paylaştı. Görüntülerde, Türkiye sınırını geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin geçişlerinin engellenmesi ve geri dönüşleri, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin yakalanması gibi detaylara yer verildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Rukiye 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde her yerde Suriyeli mülteci Rus ykraynali dolu, denetleme yetersiz,sınırlarda tekrar mayın döşensin,yaptırım denetim olsun,1 seneye kalmaz 10 milyon kayittişi gider
    Cevapla
  • Xyz 5 ay önce Şikayet Et
    Üç gün sonra çıkarlar yüklü paralar karşılığında işlerine devam ederler. Şuçla mücadele konusunda ön safta olan polis ve jandarmanın emekleri heba olur. Çıkarın kanunları donuna kadar alın bu tutuklananların. 5 senede yatırın bakın bir daha yapıyorlar mı.
    Cevapla
  • aksaray 5 ay önce Şikayet Et
    Aksaray iline gelin caddeler kasabalar hatta köyler her tarafta yabancı uyruklu insaanlar var. akşam saatinden sonra çarşıya pazara sokağa çıkamıyoruuz. uyuşturucu gazp hırsızlık gibibi vakalar olacak korkusuyla.
    Cevapla
  • Yaşar 5 ay önce Şikayet Et
    Olimpiyat stadyumu dan kayaşehire kadar olan alandaki sanayi sitelerinde de kaçak göçmen dolu aynı şekilde işyerinde yatıyorlar bir cogu ilgilenen olsa bu durum oluşmaz malesef.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    bunların vatana ihanetten yargılanması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."