Erdoğan'ın atom bombası çıkışının perde arkası! Bakın neden söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "sende atom bombası var mı yok mu? Varsa sıkıysa açıkla" sözlerinin perde arkasını değerlendiren uzmanlar, Türkiye'nin amaçlarının neler olabileceğini açıkladı.

Erdoğan'ın atom bombası çıkışının perde arkası! Bakın neden söyledi
Erdoğan'ın atom bombası çıkışının perde arkası! Bakın neden söyledi
GİRİŞ 16.11.2023 17:37 GÜNCELLEME 16.11.2023 17:38
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail'e çok sert tepki gösterdi. 11 binden fazla Filistinli'nin öldürülmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik bir konuyu da gündeme getirdi. 

ERDOĞAN'DAN ATOM BOMBASI ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenerek 'atom bombası' konusunda net bir açıklama yapmasını istedi. Erdoğan "Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası var mı yok mu? Varsa sıkıysa açıkla. Ey İsrail sen de nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin" dedi.

ATOM BOMBASI ÇIKIŞININ SEBEBİ NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik atom bombası çıkışı Türkiye ve dünya medyasında geniş yer bulurken, bu sözlerin sebebi merak konusu oldu. Erdoğan'ın "Buradan Netanyahu'ya sesleniyorum, sende atom bombası var mı yok mu? Varsa sıkıysa açıkla" sözlerinin perde arkasını değerlendiren uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'yu atom bombası varlığını itiraf etmeye zorladığını belirtti. 

Peki Başkan Erdoğan bu çıkışı neden yaptı?

Uzmanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ”Çıkarlarınızı korumak istiyorsanız susun” diye tehdit edilen Arap liderlerini korumak için “tehdide tehditle” karşılık verdiği ve Netanyahu'nun bu sırrı itiraf etmesi durumunda dünyanın bakış açısının değişeceği belirtiliyor.

Bir diğer görüşe göre; Erdoğan’ın açıklamalarının ‘Devlet aklının kurduğu bir oyun’ olarak değerlendirildi. Netanyahu’ya nükleer silah itirafı yaptırılarak Birleşmiş Milletler’i harekete geçirmeye çalışmak ve özellikle Türkiye’nin gündeme getirdiği “BM’nin yapısının değiştirilmesi” girişimine bir fırsat oluşturmak olduğu belirtiliyor.

TEHDİDE TEHDİT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘nükleer bomba’ çıkışını bugünkü yazısında ele alan gazeteci Abdülkadir Selvi, "Netanyahu’nun elinde binlerce masum insanın kanı var. O bir katil. Ama atom bombası sorusunun amacı farklıydı." diyerek Erdoğan'ın sözlerini şöyle analiz etti;

Türkiye’nin çabaları sonucunda, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bildirisine, İsrail yetkililerinin tehdit olarak ima ettiği nükleer silahlarının araştırılıp dünya gündemine getirilmesi maddesi girdi. Netanyahu da bundan rahatsız olmalı ki, Arap liderlerini, ”Çıkarlarınızı korumak istiyorsanız susun” diye tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o nedenle Netanyahu’yu hedef aldı. Netanyahu’nun Arap liderler üzerinde tehditle bir korku iklimi oluşturmasına izin vermedi. Tehdide tehdit stratejisini izledi.

Ayrıca Gazze’ye karşı nükleer silah kullanılmasını Netanyahu’nun bakanı Eliyahu, kamereların önünde teklif etti. Ama Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu kılını bile kıpırdatmadı. Ama Netanyahu bilinen sırrı itiraf ederse durum değişir. Erdoğan, Netanyahu’yu buna zorluyor.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET AKLININ KURDUĞU BİR OYUN

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti aklının kurduğu bir oyun" olarak tanımladı. Türkiye'nin şu anda Netanyahu'ya nükleer silahı olup olmadığını söylemeye zorlayarak Birlemiş Milletler'i harekete geçirmeye çalıştığını belirten Yaycı, BM'nin harekete geçmeyeceğini ve sonrasında ise Türkiye'nin uzun zamandır yapısının değiştirilmesini gündeme getirdiği BM'nin değişimi için bir fırsata dönüştürüleceğini söyledi. 

Yaycı şu sözleri sarf etti:

Türkiye Birleşmiş Milletler'i harekete geçirmek için yapıyor benim gördüğüm kadarıyla. BM harekete geçecek mi? Geçmeyecek. O zaman başından beri BM'nin yapısının değiştirilmesi gerektiği gündeme getiriliyordu ya işte bu da onun için başka bir fırsat olmuş olacak. Yani işinize gelen devletlere yaptırım uyguluyorsunuz denecek.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 130
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Önce senin hükümetin Mercedes'ten, Audi'den vazgeçip Togg'a binsin ama öyle göstermelik, seçim malzemesi olarak değil tamam mı trol???!!!
    Cevapla
  • Netitrebet 5 ay önce Şikayet Et
    Silahlanma, Atom, Nükleer v.s ... Bunlar önemli konular elbette ama, bence Müslüman devletler tez vakitte, Siyonistlerin en büyük gücü olan Küresel markaları YASAK etmelidirler. Müslüman hiç bir ülkede malum markalar satılamamalı artık.
    Cevapla
  • MUHTAR 5 ay önce Şikayet Et
    Pakistanın var amma bizim yok helal olsun Pakistana, bizde hain o kadar çokki o kadar çokki batının hemen haberi olur ve büyük ambargolar başlatılır sabotajlar olur çünkü içimizde pkk lı kürtler çok fazla
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 5 ay önce Şikayet Et
    pkk dan beter türk gözüken kanıbozuklarda çok
    Cevapla
  • KERİM 5 ay önce Şikayet Et
    olsa sana bize bir faydası olacakmı hayır, sende gizlice yapmaya çalış diyeceğim ama çok çok çok zor ve parada yok işte durum bu
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah canım kardeşim sizinde cumanız mübarek olsun Haydar ÇELiK ❤
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’