Tahliye olan Ogün Samast'ın babası: Nasıl gittiyse öyle gelsin

Tahliye olan Ogün Samast'a ilişkin sessizliğini bozan baba Ahmet Samast, ''Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin'' dedi.

GİRİŞ 17.11.2023 12:09 GÜNCELLEME 17.11.2023 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de öldüren Ogün Samast, 17 yıllık cezasının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden önceki gün tahliye edildi. Akşam saatlerinde tahliye olan Ogün Samast'ın Trabzon'daki ailesinin evine gitmediği öğrenildi. Baba Ahmet Samast, cezaevi çıkışında oğlunu karşıladıkları iddiasını da yalanladı.

BABA SAMAST, OĞLUNA SAHİP ÇIKMADI

Konuyla ilgili 10Haber'e kısa bir değerlendirmede bulunan baba Samast, oğlunu almaya gitmediğini belirterek "Nasıl gittiyse öyle gelsin" ifadelerini kullandı. Abisi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirterek, "Ogün'ü bulursanız konuşursunuz" dedi.

SESSİZ SEDASIZ KÖYDEN AYRILDILAR

Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir de Samast ailesinin 14 Kasım'da sessiz sedasız köyden ayrıldığını iddia ederek, "Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum" diye konuştu.

OĞLUNU İHBAR ETMİŞTİ

Cinayetin işlendiği 2007 yılında saldırganın yüzünü gösteren görüntü, kısa süre sonra bütün televizyonlarda ve internet sitelerinde yayınlanmıştı. Fotoğraf taksi ve otobüs şoförleri ile otel ve konaklama yerlerindeki görevlilere de dağıtılmıştı. Görüntünün yayınlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün telefon ve internet adresine, kısa süre içinde binlerce telefon ve e-mail ihbarı yağmıştı. Polisin ihbarları değerlendirdiği saatlerde, beklenen haber Trabzon'dan gelmişti. Trabzon'da akşam üzeri geldi. Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Düzköy İlçesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Samast adlı kişi, görüntüleri yayınlanan genç adamın, oğlu Ogün olduğunu söylemişti. Pelitli Belde Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Ahmet Samast'ın ifadeleri doğrultusunda harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, Trabzon'a 6 kilometre uzaklıktaki gecekondu semti Pelitli Beldesi'ne operasyon düzenlemiş ve Ogün Samast ile 6 arkadaşı gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından öldürüldü. Cinayetin faili olduğu belirlenen Samast, 20 Ocak 2007'de Samsun otogarında yakalandı. 24 Ocak 2007'de tutuklanan samast, Bolu F Tipi cezaevinden dün tahliye edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hrant Dink cinayetinin hükümlüsü Ogün Samast'ın cezası, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun genel hükümlerine göre infaz edilmiştir" denildi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çık tövbe ettiğini ve pişman olduğunu söyle.Aksi taktirde su testisi olursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı