Gazeteci ve sunucu Metin Uca cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar ve sunucu Metin Uca, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 19.11.2023 15:11 GÜNCELLEME 19.11.2023 15:53
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

 Metin Uca için Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törende, Metin Uca'nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile meslektaşları katıldı.

CENAZESİ NAMAZ SONRASI ALKIŞLARLA TAŞINDI

Namazın ardından alkışlarla araca taşınan Metin Uca'nın cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

DÜN CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU'NDA TÖREN DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul'da yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sunucu ve yazar Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlendi.

Törende, Uca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı sahneye konuldu. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uca'nın yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

Mehtap Uca Erdoğan'ın, kardeşi için yazdığı mektubu okuduğu törende, Uca'nın yakın dostları da sahneye çıkarak anılarını anlattı.

Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel, Uca'yla bir telefon konuşmasındaki anısını anlatarak, sevenlerine başsağlığı diledi.

İmamoğlu da Uca'nın ölüm haberini aldığında güçlü bir sesin daha gittiğini düşündüğünü belirterek, "Çünkü ayıltan, uyandıran, düşündüren ve hissettiren çok enteresan tespitleriyle yazdıklarıyla hepimize çoğu zaman ders veren özel bir insandı." dedi.
Uca'nın yazar, gazeteci ve tiyatro gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok yönlü bir kişilik olduğunu dile getiren İmamoğlu, değerli bir insanı kaybettiklerini söyledi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Konuşmaların ardından Uca'nın cenazesi, alkışlar ve karanfiller eşliğinde salondan Ankara'ya uğurlandı.

- UCA'NIN VEFATI

Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi mevkisinde, 3 Kasım'da araç kullanırken fenalaşmış ve aracı ağaca çarparak durabilmişti.

İlk tetkiklerinde boyun şah damarında tıkanıklık tespit edilen ve Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım inme merkezinde tedavi altına alınan Uca, 16 Kasım'da acil operasyon geçirmiş, 17 Kasım Cuma günü hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 87
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    O adamın cenaze namazını kıldıran İmam efendi bu namazın hesabını nasıl vereceksin...
    Cevapla
  • Adalet 5 ay önce Şikayet Et
    Türk Bayrağına sarılmış bir cenaze, sanırsın biri şehit olmuş. Arabaya konulurken birden gelen alkışlar, sanki SIRAT'ı kusursuz geçmiş. Oysa adam iki yüzlü törenlerden hoşlanmadığını, yakılmak istediğini söylemiş. Ne söylense boş, dirileri ders olsun, ölmüş, geçmiş, gitmiş.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Ne namazı ne Türk bayrağı? Ayıptır başka adam mo bulamadınız Türk bayrağı saracak? Bu haine mi Türk bayrağı? Adam yakılmak istiyorum da dedi, inanmayan adamı neden camiye getiriyorsunuz? İkiyüzlüler!
    Cevapla
  • celal 5 ay önce Şikayet Et
    Ama oldu mu şimdi, ölüye de haksızlık. Adam vasiyet etmişti beni yakın diye. Bünyesinde ocak olan dünya kadar fabrika var , birinde yakaydınız ya. Daha olmadı devasa kalorifer kazanları var onlarda da olur du. Zorla inanmayan insanı İslam fıtratı üzerine gömmenin ne alemi var. Herkes inancına göre defnedilir. gerisi gösteriş olmuyor mu.
    Cevapla
  • dursun 5 ay önce Şikayet Et
    İslamiyet de cenaze alkışlamak da CHP lilerde gördük Atatürk de mi alkışlar la gömüldü hayır peki madem ki alkışlarla cenaze gömüyordunuz da neden ulu önderi alkışlamadınız demek ki bir Metin UCA kadar Atatürk ü sevmiyorsunuz demek Sonra da biz Atatürk ün partisiyiz diyorsunuz akıl alacak gibi değil Nasıl bir kafa yapısı var bir de ülkeyi yönetmeye talipler çok ilginç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...