Erzincan'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Erzincan'ın Kemah kırsalında düzenlenen Kahramanlar-28 Operasyonunda; 1'i yeşil, 1'i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi."

GİRİŞ 20.11.2023 08:24 GÜNCELLEME 20.11.2023 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan Kemah kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızca gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı. 

ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI

Operasyona dair bilgiler paylaşan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde YEŞİL kategoride yer alan ve 3 Jandarma Uzman Çavuşumuzun şehit edilmesi talimatını veren Aras Digor kod adlı Yunus Babayiğit ve GRİ kategoride yer alan H.G. isimli teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. 

Yunus Babayiğit adlı hain teröristin 3 güvenlik görevlimizin şehit edilmesinin yanı sıra 5 güvenlik görevlimizin yaralandığı eylemlere katıldığı ve 6 eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

H.G. isimli teröristin ise 1 vatandaşımızın şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması ile sonuçlanan 6 eyleme katıldığı tespit edildi." dedi. 

"Munzur alan yapılanması tamamen imha edilmiştir"

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada ise operasyonda, 2 kalaşnikof, 8 dolu şarjör, 3 el bombası, 2 boş kovan, 2 küçük tüp, 1 dürbün, güneş paneli, sırt çantası, uyku tulumu, şemsiye, yağmurluk, met ve radyo cihazının ele geçirildiği bildirildi.

Delil niteliği taşımayan malzemelerin olay yerinde imha edildiği kaydedilen açıklamada, "Erzincan-Tunceli ara hattında faaliyet gösteren sözde Munzur alan yapılanması tamamen imha edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Vuranların ellerine sağlık Ama burunca oyle bir iki vurmayın 50-100-200 toplu imha edin
    Cevapla
  • Perşembeli 5 ay önce Şikayet Et
    Tunceli Kontrol Edilmediği Müddetçe Terörü Bitiremeyiz...
    Cevapla
  • 1905 5 ay önce Şikayet Et
    Bir Erzincan li olarak askerlerimizin eline sağlık Allah askerlerimizin yar ve yardımcıları olsun inşallah
    Cevapla
  • Osmanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • Mert 5 ay önce Şikayet Et
    cehennem cukuruna düsenler toplulugu ermeni rum pkk lilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!